Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mesajele politicienilor din Alba, postate pe rețelele de socializare după aflarea rezultatelor: Resemnare, îmbărbătare, mulțumire, critici și pilde cu minioni

Publicat

collage2După aflarea rezultatelor la alegerile parlamentare din județul Alba, luni, lideri politici locali sau candidați în cursa electorală au transmis mesajele lor pe rețelele de socializare. Cei învinși își recunosc eșecul, iar cei care au câștigat votul alegătorilor promit să nu le înșele acestora așteptările. De la epicentrul unui seism care a zdruncinat procentele unui partid, la proverbe și pilde cu „minioni”.

Unul dintre cei care a ținut să mulțumească alegătorilor după aflarea rezultatelor este rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz, candidat din partea PSD Alba pentru Senatul României. Acesta a transmis pe rețeaua de socializare Facebook că nu le va înșela așteptările celor care i-au acordat votul și că va pune umărul să lucreze în folosul cetățeanului.

db„Vă mulțumesc sincer fiecăruia dintre cei care, într-un fel sau în altul, ați fost și veți rămâne parte a proiectului PSD pentru viitorul României și parteneri ai mei în toate acțiunile pe care mi le-am propus și pe care le voi duce, cu siguranță, la împlinire, în următorii ani, ca Senator de Alba.

Mi-am propus și voi fi nu doar Senatorul Dumneavoastră, stimați conjudețeni, ci colegul și prietenul care va pune umărul să lucreze în folosul cetățeanului și cu sprijinul lui!

Le sunt profund recunoscător tuturor alegătorilor care s-au prezentat la vot și ne-au susținut, tuturor colegilor mei și, în mod deosebit, întregii mele echipe de campanie, alături de care am arătat că, atunci când pornești la drum cu spirit de echipă, cu un program coerent, dornic să construiești și să nu mai distrugi, românii vor avea încredere în tine.

Nu le voi înșela așteptările! Mulțumiri și felicitări tuturor, însoțite de respectul meu deplin!”, a transmis Daniel Breaz.

mhTot pe Facebook, dar de această dată în „tabăra” PNL, primarul municipiului Alba Iulia Mircea Hava a transmis că „asumarea înfrângerii nu e cu nimic mai puțin importantă decât sărbătorirea victoriei”. Potrivit acestuia, „competiția” nu a fost câștigată de <jucători> ci de către <publicul din tribune>.

„Asumarea înfrângerii nu e cu nimic mai puțin importantă decât sărbătorirea victoriei, astfel cred că s-ar putea rezuma situația momentului în Alba, după votul pentru <parlamentarele> de ieri. La fel de adevărat este că nu e nici momentul nici locul, nici cazul unei analize politice extinse. Asta se va întâmpla, cel mai probabil, la congresul de anul viitor. Până atunci, însă, avem de lămurit lucrurile în interior, de la zero până la vârf.

Și, cel mai important, avem de mulțumit sincer și de înclinat în fața celor care au ales să ne susțină necondiționat și să facă din Alba, alături de Sibiu și Cluj, o Românie a viitorului și a speranței, chiar dacă una în miniatură, așa cum ar fi trebuit să fie și Marea Românie. Asta nu înseamnă însă că nu acceptăm votul, să recunoaștem, covârșitor al restului țării sau că nu găsim puterea de a ne felicita adversarii. A fost, până la urmă ( sau până la urnă?) o <competiție> pe care eu cred că nu au câștigat-o <jucătorii> ci publicul din <tribune>. A fost, probabil, un vot dictat de economia personală a fiecăruia, suprapus cu un PNL care s-a expus la aceleași greșeli ca la alegerile locale. Pentru că, trebuie să recunoaștem, declanșatorul, epicentrul acestui seism care a zdruncinat procentul acestui partid a pornit chiar de la kilometrul zero.

Însă dincolo de jocuri și scoruri politice, sunt convins că, atât timp cât ne păstrăm seriozitatea și performanța administrativă, vom colabora bine, de aici, din Alba, cu orice guvern sau Parlament, indiferent de culoarea lui politică. Așa a fost întotdeauna. Alba Iulia nu a întârziat așteptând bani de la guverne, ci, cel mult, a avut pretenția de a fi lăsată să muncească. Nu vreau să cred că după aceste alegeri va exista doar bine sau rău, răfuieli politice și amatorism. Acest scor nu este un favor pentru cei care au câștigat, ci o maximă responsabilitate de a împlini ce așteptă România”, a scris Mircea Hava pe pagina de Facebook

obTot din cadrul Partidului Național Liberal , primarul municipiului Aiud, Oana Badea, a publicat pe rețeaua de socializare Facebook o imagine cu „minioni”, alături de un mesaj scurt: „Esențele tari se țin în sticlute mici./ Good things come in small packages. Și nu uitați de înțelepciunea românească. Mai ales aia cu buturuga… (n.r. – Buturuga mică răstoarnă carul mare)”.

Potrivit rezultatelor din numărătoarea paralelă, la Aiud, Partidul Național Liberal a obținut 22,94% din voturi la Camera Deputaților și 23,78% la Senat, în timp ce PSD au obținut 42.51% respectiv 43.36% din voturi.

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba și candidat din partea PNL la Camera Deputaților, Florin Roman a mulțumit și el tuturor celor care au venit la vot, asigurând pe toți votanții de dreapta că o să îi reprezinte cu cinste în Parlament.

„Mulțumesc tuturor celor care au venit la vot și au votat PNL! Respect votul alegătorilor și înca mă întreb unde am greșit noi ca partid chiar așa!?! Vom analiza profund cauzele acestui eșec. Ca deputat PNL de Alba, județ în care am câștigat alegerile, vreau să-i asigur pe toți votanții de dreapta că o să-i reprezint cu cinste și o să fiu un activ critic al puterii din opoziție! Eu sunt optimist în renașterea PNL prin noi înșine! Alba Înainte, România sub comuniști înapoi”, a scris Florin Roman pe Facebook.

dnPrimarul Sebeșului, Dorin Nistor (PNL), a transmis că în municipiu PNL a învins în competiţia politică, însă la nivel naţional partidul va trebui să realizeze o analiză obiectivă a statusului real pe care îl are la momentul actual. Nistor susține că fiecare scrutin electoral rămâne pentru politicieni o sursă de analiză şi de aprofundare a aşteptărilor pe care electoratul le are de la reprezentanţii pe care îi alege.

„Vă mulţumesc, dragi sebeşeni, că mi-aţi fost alături în această campanie electorală şi că aţi decis în ziua votului să vă exprimaţi opţiunea pe care aţi considerat-o cea mai potrivită pentru viitorul României. La Sebeş, PNL a învins în competiţia politică, însă la nivel naţional partidul va trebui să realizeze o analiză obiectivă a statusului real pe care îl are la momentul actual. Fiecare scrutin electoral rămâne pentru politicieni o sursă de analiză şi de aprofundare a aşteptărilor pe care electoratul le are de la reprezentanţii pe care îi alege. La Sebeş, vom continua să dezvoltăm proiectele în care credem, în parteneriat cu dumneavoastră. Transparenţa şi implicarea mea fermă rămân căile pe care voi continua. Vă mulţumesc pentru susţinerea dumneavoastră şi îmi doresc să avem înţelepciunea de a lua cele mai bune decizii pentru viitorul oraşului nostru”, a transmis pe rețeaua de socializare Dorin Nistor.

Municipiul Sebeș alături de municipiul Blaj sunt singurele localități mari din județ „câștigate” de PNL la alegerile parlamentare ce au avut loc duminică.

Analiza critică a lui Alin Ignat, un tânăr consilier local PNL

„A fost o zi grea pentru dreapta românească, pentru Partidul Național Liberal, o zi al cărei final mă întristează și mă pune pe gânduri, ca tânăr liberal cu speranțe puternice legate de acest partid. Sunt dezamăgit că am dezamăgit electoratul care, pe bună dreptate, ne-a sancționat. Rezultatul acestor alegeri are atât de multe semnificații și trebuie să ne îndemne să reflectăm scurt, rapid și cu folos. De ce au votat românii, în proporție atât de mare, cu PSD, astăzi:

1. Pentru că noi, liberalii, nu am reușit să realizăm reforma internă pe care am clamat-o prea mult în cuvinte și am transpus-o prea puțin în FAPTE!

2. Pentru că noi, liberalii, am susținut, în multe județe din țară, candidați necredibili, uzați, cu imagine îndoielnică, pe bază de prietenii sau rudenii, ignorând meritocrația, ignorând lipsa valorilor în cazul unora dintre ei.

3. Pentru că mulți din cei care s-au regăsit pe listele noastre au luptat pentru locul eligibil pentru ei înșiși, pentru interesele lor, pentru bunăstarea lor și CV-ul lor. Pentru că au intrat în această luptă fără a fi dovedit ceva în cariera profesională, fără a fi fost ceva înainte de a fi politicieni, fără a fi avut rezultate notabile pentru comunitatea în care trăiesc, fără a-și dori să se pună în slujba cetățenilor.

4. Pentru că noi, liberalii, nu am venit cu argumente clare și coerente împotriva PSD, limitându-ne doar la a invoca acțiunile DNA și a ne bizui strict pe acestea, ca singură deviză! Nu am avut un argument nici din mulți dintre candidații noștri, nici din faptele noastre sau programul nostru de guvernare.

5. Pentru că am crezut că putem speria la infinit electoratul cu aceleași fantome desuete: comunismul, Iliescu, Năstase, Rusia.

6. Pentru că am vorbit despre promovarea femeilor și tinerilor în politică, dar, în fapt, am susținut mai puține femei și mai puțini tineri pe listele noastre decât PSD.

7. Pentru că am uitat repede motivele pentru care Klaus Iohannis a ajuns Președinte și n-am reținut ce vrea domnia sa de la noi, de la întreaga clasă politică. Pentru că ne-am îndepărtat de la aceste valori, crezând că totul va merge din inerție și că Președintele ne va salva și de această dată, fără ca noi să facem ceva.

8. Pentru că vorbim despre Brătieni prea mult și prea des, dar aplicăm ce susțineau aceștia prea rar și prea puțin.
În esență, am crezut, fără fundament, că povestind rezolvăm totul și am uitat să acționăm, să demonstrăm și să aratăm că putem fi soluția bună pentru România. Cu vorbele nu câștigi alegeri, ci cu hotărâre, onestitate, bună credință și determinare, concretizate în ACȚIUNE!

Cred că se cuvine o asumare a răspunderii, la nivel de conducere națională, de către cei care au eșuat în cealaltă jumătate de misiune rămasă după alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de Președinte al României, în 2014. E momentul să ne trezim, e momentul ca Partidul Național Liberal să revină cu adevărat la valorile și argumentele Brătienilor, la valorile și argumentele Președintelui Iohannis, la valorile și argumentele liberalilor de bună credință. E momentul reformei REALE în Partidul Național Liberal, reformă ce trebuie să înceapă de la vârful partidului, acum și fără nicio amânare!”, a scris consilierul local PNL al municipiului Alba Iulia, Alin Ignat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax