Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

METEO în TRANSILVANIA şi la munte pe două săptămâni. Cum va fi vremea în prima zi de şcoală

Publicat

soare nori

soare nori Meteorologii anunţă în condiţiile de vreme pentru următoarele două săptămâni în Transilvania şi la munte. Vremea va fi frumoasă, cu temperaturi de până la 27 de grade. Se va mai răci după 14 septembrie, când ar putea fi şi ploi, neînsemnate cantitativ.

În Transilvania, temperaturile maxime, în medie de 24-27 de grade, din prima săptămână a intervalului de prognoză, vor caracteriza în continuare o vreme caldă pentru această dată calendaristică. Minimele nocturne, la nivelul regiunii, se vor situa, în medie, în ecartul 10-13 grade, dar vor fi mai scăzute în zonele depresionare, în special în primele nopţi. Începând cu data de 14 septembrie, valorile de temperatură vor fi în scădere uşoară, însă media regională, între 21 şi 25 de grade ziua şi între 9 şi 11 grade noaptea, se va menţine uşor peste normele climatologice ale perioadei.

Probabilitatea de apariţie a ploilor, foarte redusă în prima săptămână, va creşte după data de 14 septembrie, dar sunt estimate ploi în general slabe cantitativ.

La munte, în general regimul termic al celor două săptămâni de prognoză va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei, cu o medie a maximelor de 14-18 grade, iar a minimelor de 7 la 10 grade, tendinţa fiind de scădere nesemnificată în partea a doua a intervalului de referinţă.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare după data de 13 septembrie, dar şi până atunci pe arii restrânse vor fi averse, în special în orele după-amiezelor.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax