Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

METEO pe două săptămâni: Vreme geroasă în Transilvania şi la munte până în 3 ianuarie. Minime de -22 grade Celsius. Ulterior, se mai încălzeşte

Publicat

termometru ger frig Administraţia Naţională de Meteorologie prezintă condiţiile de vreme în intervalul 29 decembrie – 11 ianuarie 2015, pentru regiunile din ţară. În următoarele două săptămâni, în Transilvania, vremea va fi geroasă până în 3 ianuarie şi ulterior se mai încălzeşte. De Revelion, minimele ajung la -22 grade Celsius.

În Transilvania, vremea va fi tot mai rece în prima parte a intervalului, devenind geroasă în cursul nopţilor între 30 decembrie şi 3 ianuarie, iar în dimineaţa zilei de 1 ianuarie media temperaturilor minime va scădea spre -22 de grade Celsius. Maximele diurne vor marca, de asemenea, o scădere, spre valori medii de -11 şi -10 grade, ce vor caracteriza o vreme geroasă în cursul zilelor de 30-31 decembrie şi 1 ianuarie. Ulterior, regimul termic va marca o creştere treptată, iar după data de 3 ianuarie valorile vor fi apropiate de normele climatologice ale primei decade de ianuarie, respectiv -2…0 grade ziua şi -10 şi -8 grade noaptea, mediate pe întreaga regiune.

Va ninge moderat cantitativ pe 29 decembrie, apoi probabilitatea pentru precipitaţii va fi în scădere, pentru ca începând cu data de 3 ianuarie să crească din nou, ninsorile fiind de aşteptat la nivel local aproape în fiecare zi până la sfârşitul intervalului de prognoză.

La munte, temperatura aerului va fi în scădere în primele zile ale intervalului, astfel încât pe 30 decembrie maximele diurne vor atinge, în medie regională, -15 grade Celsius, iar minimele nocturne în dimineaţa zilei de 31 decembrie vor scădea spre -20 de grade. Ullterior, până pe data de 3 ianuarie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, iar mediile termice vor creşte spre -4 grade ziua şi -10 grade noaptea, valori în jurul cărora se vor menţine până la finalul celor 2 săptămâni de prognoză.

Pe 29 decembrie şi aproape zilnic după data de 3 ianuarie, va ninge local, însa cantităţile de precipitaţii vor fi în general slabe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax