Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fonduri Europene: 60 de milioane de euro, disponibili prin POS CCE pentru firmele care achiziţionează echipamente

Publicat

IMM Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), a lansat, luni, o cerere de proiecte în valoare de 60 de milioane de euro. Fondurile vor putea fi accesate de IMM-uri care cumpără echipamente şi utilaje pentru creşterea capacităţii de producţie.

Proiectele se înregistrează online, din 27 octombrie, ora 9.00 până în 25 noiembrie ora 14.00.

Apelul de proiecte este aferent Axei Prioritare 1 „Un sistem de producţie inovativ şi ecoeficient”; Domeniul Major de Intervenţie D1.1 „Investiţii productive şi pregătirea pentru competiţia pe piaţă a întreprinderilor, în special IMM-uri” – Operaţiunea „Sprijin pentru consolidarea şi modernizarea sectorului productiv prin investiţii tangibile şi intangibile”.

Finanţările acordate vor viza, în principal, achiziţii de echipamente şi utilaje pentru creşterea capacităţii de producţie şi diversificarea acesteia, modernizarea instalaţiilor, automatizarea procesului de fabricaţie, introducerea de noi tehnologii de producţie.

Acestea vor viza extinderea şi diversificarea activităţii de producţie, dar şi demararea de noi unităţi de producţie.

„Prin lansarea acestui apel în valoare de 60 milioane euro urmărim creşterea competitivităţii firmelor şi îmbunătăţirea potenţialului de export. Încurajăm acest tip de investiţii în mediul rural prin acordarea unui punctaj suplimentar proiectelor care vor fi implementate în aceste zone”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax