|

Microîntreprinderile și întreprinderile mici ar putea primi un ajutor de 200.000 euro pentru atragerea investitorilor

afaceriMicroîntreprinderile și întreprinderile mici ar putea beneficia de 200.000 euro ca ajutor de minimis pentru stimularea investitorilor individuali, conform unui proiect lansat în dezbatere publică de  Ministerul Economiei.

Microîntreprinderile și întreprinderile mici vor putea beneficia de 200.000 euro, pe o perioadă de trei ani fiscali consecutivi, prin Schema de ajutor de minimis pentru stimularea investitorilor individuali – business angels, conform unui proiect de act normativ postat pe site-ul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), potrivit Agerpres.

Valoarea totală a ajutoarelor de minimis acordate solicitantului care efectuează transport rutier de mărfuri în contul terților sau contra cost nu poate depăşi echivalentul în lei a 100.000 Euro pe o perioadă de trei ani fiscali consecutivi.

Obiectivul schemei este de a sprijini dezvoltarea microîntreprinderilor și a întreprinderilor mici prin investiții de capital financiar realizate de investitorii individuali — business angels. Conform proiectului, furnizorul ajutorului și administrator al schemei este Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA).

Investitorul individual (business angels) este o persoană din afara societății și dobândește calitatea de asociat al acesteia prin aportul său în numerar la capitalul social al societății, rezultând emiterea de noi părți sociale în favoarea sa. Investitorul va dobândi un număr de părți sociale la societate la valoarea nominală cu prima de emisiune aferentă aportului sau, plătită la data majorării capitalului social. Acesta investește o sumă cuprinsă între 3.000 de euro și 200.000 de euro, echivalent lei la cursul Băncii Naționale a României din ziua efectuării operațiunii în societatea al cărei asociat devine, prin dobândirea de părți sociale. Investitorul individual nu poate deține, ca urmare a investiției, în nume propriu sau prin persoane interpuse, mai mult de 49% din capitalul social al societății în cauză.

Conform proiectului, această schemă se implementează pe perioada cuprinsă între data intrării în vigoare până la 31 decembrie 2020, cu posibilitatea prelungirii, în acord cu regulamentele Comisiei Europene privind acordarea ajutoarelor de minimis. Beneficiarii de ajutor de minimis pot fi selectați până la un termen stabilit de administrator astfel încât ultima dată a înregistrării mențiunii privind majorarea capitalului social al societății la Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) să fie 31 decembrie 2020.

Beneficiari eligibili

Pot beneficia de prevederile prezentei scheme de minimis societățile din categoria microîntreprinderi și întreprinderi mici, astfel cum sunt definite de Legea nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu modificările și completările ulterioare, care întrunesc cumulativ următoarele condiții:

– sunt constituite ca societăți cu răspundere limitată în condițiile art. 2 din Legea societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

– sunt întreprinderi autonome în sensul Legii nr. 346/2004, cu modificările și completările ulterioare;

– nu se află în incapacitate de plată sau în stare de insolvență sau faliment și nu a fost deschisă procedura concordatului preventiv sau lichidării societății;

– prin acordarea unui ajutor de minimis prin intermediul prezentei scheme, nu depăşesc plafonul de minimis prevăzut, calculat pe durata a trei exerciţii financiare;

– nu există legături între structurile acţionariatului solicitantului şi personalul din cadrul administratorului schemei şi afini şi rudele acestora până la gradul II inclusiv.

Beneficiarii vor avea obligația de a raporta efectele participării la schemă către administrator pe o perioadă de 3 ani începând cu anul următor acordării ajutorului de minimis, prin completarea și transmiterea formularului de raportare tehnică precum și a altor informații solicitate de Ministerul Economiei.

sursa: digi24.ro, economie,gov.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=541485avatar Publicat de pe 3 ianuarie 2017 şi actualizat pe 3 ianuarie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, ECONOMIE.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • maya: PSD s-aude?!
  • om: Mult as vrea si eu asta, Iulia!
  • Apocalipsa lui Rika: cat mai mult daca se poate sa ploua cu gheata cat oul de strut ! nu e pacat sa strica tot in...
  • Cris: Pacat ca nu era nimeni la volanul masinii negre sa treaca peste el cat s-a prefacut „victima”. Ar...
  • Mario: Bună ziua. Am și eu o întrebare, dacă am lucrate 9 luni în ultimii 2 ani,am o problema și nu am mai putut sa...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI