Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Microsoft lansează o nouă versiune de Windows 10. Când va fi disponibilă și cui se adresează

Publicat

7902879a6ca661d2c214a163fe79f8ab-1024x576 Microsoft a prezentat oficial o versiune nouă a sistemului de operare Windows 10, creată special pentru servere şi calculatoare cu dotări tehnice foarte pretenţioase.

Windows 10 Pro for Workstations este cea mai nouă variantă de Windows 10 oferită de Microsoft. Aceasta a fost creată pentru a putea fi folosită pe sisteme cu foarte multă memorie RAM şi procesoare, cum este cazul serverelor.

Această nouă versiune de Windows 10 se diferenţiază de variantele standard dedicate utilizatorilor obişnuiţi prin patru tehnologii implementate special pentru sistemele cu dotări tehnice extraordinare, scrie News.ro.

În primul rând, Windows 10 Pro for Workstations foloseşte Resilient File System, un sistem de fişiere care merge mai bine cu soluţiile de stocare de capacitate mare şi oferă protecţie mai bună împotriva erorilor care pot corupe datele.

Apoi, Windows 10 Pro for Workstations suportă memoriile non-volatile (NVDIMM-N). Aceste memorii, pe lângă faptul că oferă viteze foarte mari de citire şi scriere, permit accesarea datelor stocate chiar şi când sistemul este oprit.

O altă deosebire esenţială faţă de versiunile standard de Windows 10 este suportul pentru tehnologia SMB Direct.  Aceasta facilitează operarea la o latenţă mică a plăcii de reţea şi cu mai puţin consum de procesor. În acest fel, reţele de mari viteză sunt ajutate să-şi atingă potenţialul.

În fine, Windows 10 Pro for Workstations oferă un suport hardware extins. Vor putea fi folosite procesoare de servere precum Intel Xeon sau AMD Opteron. Sistemul de operare va recunoaşte până la patru procesoare fizice şi 6 TB de memorie RAM.

Windows 10 Pro for Workstations va fi disponibil din toamnă, când va fi lansat şi un nou update pentru versiunile obişnuite de Windows 10, numit Creators Update.

sursa: digi24.ro, news.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax