Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mihaela Dehelean-Mih şi-a pierdut funcţia de director executiv la APM Alba, după ce a fost trimisă în judecată de DNA

Publicat

mihaela dehelean Mihaela Dehelean – Mih nu mai ocupă funcţia de director executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba. Locul ei a fost preluat interimar de inginerul Iosif – Nicolae Pienar. La începutul lunii martie, fosta şefă a APM Alba a fost trimisă în judecată de DNA, pentru fapte de corupţie, într-un dosar privind avizele de mediu pentru Cupru Min.

Schimbarea de la conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului nu a fost făcută publică prin vreun anunţ oficial, însă pe site-ul instituţiei apare ca având atribuţii de director executiv Iosif Pienar. Potrivit altor documentaţii de pe site, acesta a preluat atribuţiile de la 1 aprilie.

Mihaela Dehelean – Mih este cercetată pentru luare de mită şi instigare la comiterea infracțiunii de abuz în serviciu. În perioada 2011-2014, aceasta ar fi primit mită de la directorul Cupru Min, Gheorghe Iordache, 200 de pungi cu produse alimentare, în valoare de 5.102 de lei.

Citeşte şi Şefa APM Alba, Mihaela Dehelean Mih, TRIMISĂ ÎN JUDECATĂ de DNA, pentru fapte de corupţie. Inculpat, şi fostul director de la Cupru Min SA

La o lună după ce DNA a trimis-o în judecată pe Mihaela Dehelean – Mih pentru fapte de corupţie, aceasta a demisionat din funcţia de conducere de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba. În prezent, şefia APM Alba a fost preluată interimar de inginerul Iosif Nicolae Pienar, consilier în cadrul Agenţiei.

Citeşte şi FOTO-VIDEO: PERCHEZIȚII la Agenția de Protecție a Mediului Alba, într-un dosar de corupție. Mihaela Dehelean, audiată 5 ORE de procurorii DNA

La data de 5 martie, Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate Mihaelei Dehelean – Mih în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de: instigare la comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, luare de mită.

În dosarul înregistrat în 5 martie la Tribunalul Alba mai sunt inculpaţi Gheorghe Iordache, fost director la Cupru Min SA Abrud şi Sergiu Ioan Nicolae Mihuţ, reprezentantul Unitate de Suport pentru Integrare SRL Cluj Napoca. Cauza are legătură cu avizele de mediu pentru Cupru Min.

În perioada 2011-2014, în contextul obținerii autorizației integrate de mediu, un alt inculpat în acest dosar, Iordache Gheorghe, în calitate de director general al SC Cupru Min SA a dat fostei şefe de la APM Alba Mihaela Dehelean – Mih,  în scopul îndeplinirii îndatoririle de serviciu legate de procedura respectivă, 200 de pungi ce conțineau produse alimentare în valoare de 5.102 lei.

Social-democrata Mihaela Mih-Dehelean, fost vicepreşedinte al PSD Alba şi a preluat conducerea Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Alba în august 2012.

Citeşte şi MINCIUNI TOXICE de la șefa APM Alba. Cum s-a fofilat Mihaela Mih Dehelean în scandalul formaldehidei de la Sebeș

Reamintim că într-o rezoluție adoptată în martie de Consiliul Național al PSD, se precizează că membrii de partid trimiși în judecată în cazuri de corupție își pierd funcția din care au fost numiți cu sprijinul PSD și sunt suspendați din funcția politică în care au fost aleși.

Conform rezoluției, membrii de partid arestați preventiv în cazuri de corupție își pierd automat funcția politică din PSD.

Potrivit documentului, membrii de partid condamnați în primă instanță pentru fapte de corupție își pierd automat funcția din partid și sunt suspendați din calitatea de membru de partid.

Cei condamnați definitiv pentru fapte de corupție își pierd calitatea de membru al PSD.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. aida

    luni, 06.04.2015 at 19:33

    Ce anunt oficial vreti sa faca daca cucoana s-a instalat cu turle si trambite in APM si a plecat cu coada intre picioare fara anunte angajatii !Lingaii din APM au bocit iar ceilalti au multumit Domnului ca numarul ..proastelor s-a redus,

  2. Așa zis-a Burebista

    joi, 09.04.2015 at 21:54

    Ce i-a luat atâta ca să demisioneze? Greu renunță unii la ciolan chiar dacă-s murdari la fund!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax