Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Dezvoltării: A fost aprobată versiunea finală a Ghidului general al solicitantului pentru POR 2014-2020

Publicat

finante cod fiscal Ministerul Dezvoltării Regionale anunţă că a fost aprobată versiunea finală a Ghidului general al Solicitantului pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020. După consultarea publică, au fost luate în considerare observaţiile şi comentariile primite.

“Ghidul Solicitantului. Condiții generale pentru accesarea fondurilor în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020” cuprinde informații generale, prezentate sintetic, despre POR 2014-2020, sistemul de management al programului, ajutorul de stat și instrumentele financiare aplicabile, despre apelurile de proiecte, inclusiv despre modalitatea de completare și depunere a cererilor de finanțare, despre criteriile comune de eligibilitate, precum și o descriere susccintă a etapelor de verificare, evaluare, selecție, contractare a proiectelor.

De asemenea, este inclus un model al cererii de finanțare precum și un model orientativ al contractului de finanțare.

Ghidul poate fi consultat AICI.

Paşii următori includ publicarea spre consultare publică a ghidurilor specifice pentru fiecare apel de proiecte, în baza cărora vor fi elaborate cererile de finanțare pentru POR 2014-2020, colectarea şi integrarea contribuţiilor şi aprobarea versiunii finale a ghidurilor.

Programul Operaţional Regional (POR), gestionat de MDRAP în calitate de Autoritate de Management, este unul dintre cele 7 programe operaționale din generația 2014-2020 implementate în România, cofinanțate din fondurile europene structurale și de investiții.

Cu o alocare financiară de 8,25 miliarde de euro pentru cele 11 axe prioritare (plus axa 12 – Asistență Tehnică), POR 2014-2020, adoptat pe 23 iunie 2015, este programul cu cea mai mare contribuție la dezvoltarea regională a României.

Programul va continua să finanțeze investiții din perioada 2007-2013: infrastructură socială, de sănătate şi educaţională, IMM-uri, drumuri județene și turism, dar va finanța și noi categorii de proiecte față de programul precedent: reabilitarea termică a clădirilor publice, lucrări de cadastru și centre de transfer tehnologic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax