Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ministerul Economiei, mandatat de Guvern pentru identificarea unui investitor la „Cupru Min”. Contribuţia va fi de 50 milioane euro

Publicat

Guvernul a decis, miercuri, în urma memoriului prezentat de ministrul Economiei, Varujan Vosganian, privind cazul „Cupru Min”, să mandateze ministerul de resort pentru găsirea unui investitor dispus să contribuie cu minimum 40-50 de milioane de euro pentru retehnologizarea activităţii companiei.

Potrivit declaraţiilor ministrului Vosganian, citat de Mediafax, investitorul poate fi trader sau producător din domeniu. Contribuţia acestuia va acoperi şi cheltuieli de mediu şi noi decopertări, pentru extinderea zonei de exploatare.

S-a ales varianta asocierii cu un investitor, dat fiind faptul că nu se mai poate accesa procedura de privatizare, având în vedere procesele pe rol, inclusiv cu fostul câştigător al licitaţiei anterioare, „Roman Copper”. De asemenea, nu se ia în calcul înstrăinarea unor acţiuni.

„Investitorul oferă resurse financiare, Cupru Min, în schimb, achită cu produsul finit. Preţul la care se va tranzacţiona produsul finit va fi corelat cu evoluţia preţurilor pe pieţele bursiere internaţionale”, a spus Vosganian.

Vosganian a precizat că Ministerul Finanţelor a acceptat ca la dispoziţia„Cupru Min” să rămână jumătate din profitul operaţional, care să acopere obligaţiile de mediu de aproximativ două milioane de euro. Ministrul speră să identifice acest investitor până la jumătatea acestui an.

Sursa: Mediafax

Reamintim că, după privatizarea eşuată de la „Cupru Min”, compania este inclusă pe lista unor societăţi care ar urma să fie incluse într-un program de disponibilizări. Detalii, aici.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Variante pentru „Cupru Min” la Ministerul Economiei: Trei oferte pentru investiţii şi schimb de acţiuni între AVAS şi SIF-uri | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax