Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Educaţiei: 20 de milioane de lei în plus pentru plăţile restante aferente transportului elevilor navetişti

Publicat

elevi

Ministerul Educaţiei a anunţat într-un comunicat remis presei centrale că fondurile deblocate pentru plata elevilor navetişti au fost suplimentate cu 20 de milioane de lei. Banii completează tranşa iniţială de 30 de milioane de lei, ce reprezintă 40% din totalul restant de plată pentru abonamentele de transport destinate elevilor.
„În urma discuţiei de joi, 30 mai, dintre premierul Victor Ponta, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, s-au identificat soluţii pentru suplimentarea fondului destinat plăţii transportului elevilor navetişti, cu înca 20 de milioane de lei”, se arată în comunicat.
Oficialii MEN precizează că ministerul a deblocat săptămâna trecută o primă tranşă de 30 de milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport, ce acum se află în conturile inspectoratelor şcolare generale.
Potrivit prevederilor din Legea Educaţiei, elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu li se deconteaza cheltuielile de transport din bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin unităţile de învăţământ la care sunt şcolarizaţi, pe bază de abonament, în limita a 50 km sau li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a 8 călătorii dus-întors pe semestru, dacă locuiesc la internat sau în gazdă.”

Sursa: hotnews

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax