Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Justiției: Proiect de ordin pentru modificarea regulamentului de organizare a ONRC, lansat în dezbatere publică

Publicat

servicii online onrc Ministerul Justiţiei a lansat în dezbatere publică marți, 24 mai, proiectul de ordin pentru modificarea şi completarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) şi al Oficiilor Registrului Comerţului de pe lângă tribunale, având în vedere prevederile Legii 151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice.

Potrivit referatului de aprobare postat pe site-ul ministerului, în conformitate cu prevederile din Legea nr.151/2015, în cadrul Buletinului Procedurilor de Insolvență (BPI) care funcționează în cadrul ONRC se constituie secțiunea „Debitori – persoane fizice cu obligații ce nu decurg din exploatarea unei întreprinderi”.

În cadrul acestei secţiuni se vor publica actele de procedură emise de către participanţii la procedura insolvenţei persoanelor fizice, respectiv instanţele judecătoreşti (176 de judecătorii), administratorii procedurii şi lichidatorii.

În acest context, activitatea BPI va crește semnificativ prin preluarea actelor de procedura de la 176 de judecătorii, ca instanțe de fond, 42 de tribunale, ca instanțe de apel, și de la 42 de comisii teritoriale de insolvență, prin publicarea actelor de procedură în BPI, furnizarea BPI și arhivarea materială/electronică a actelor de procedură.

Cu privire la resursele umane necesare, s-a estimat ca pentru aplicarea Legii nr.151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice, incepand cu data de 31 decembrie 2016, este necesar un numar de 249 posturi, la nivel national (studii superioare, studii medii; 141 de posturi urmand sa fie ocupate in anul 2016, iar restul de 108 de posturi sa fie ocupate incepand cu anul 2017, in functie de volumul activitatii)”, se precizează în documentul citat.

Astfel, având în vedere prevederile Legii nr. 151/2015, s-a procedat la reorganizarea activității ONRC și a oficiilor registrului comerțului de pe lângă tribunale, prin includerea în atribuțiile Directiei Buletinul Procedurilor de Insolvență și ale structurilor aferente organizate la nivelul oficiilor registrului comerțului de pe lângă tribunale a activităților care decurg din procedura insolvenței persoanelor fizice pe segmentul Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, se mai precizează în referatul de aprobare.

sursa: just.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax