Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Sănătății anunţă o sesiune extraordinară a rezidenţiatului în primăvară. Bibliografia rămâne cea stabilită în vara lui 2015

Publicat

medici spital

medici Din dorința de a identifica modalități și soluții pentru asigurarea locurilor de specializare de care să beneficieze un număr căt mai mare de absolvenți ai universităților de medicină,  Ministerul Sănătății a organizat consultări cu reprezentanții federațiilor studentești, cu reprezentanți ai absolventilor din anii precedenți precum și cu reprezentanți ai universităților de medicină din întreaga țară.

În urma acestor consultări reprezentanții Ministerului Sănătății au decis ca soluția optimă constă în organizarea unei sesiuni extraordinare  a examenului de rezindențiat în primăvara anului 2016, pentru locurile rămase vacante în  țară.

Această sesiune va fi organizată la nivel național, va include subiecte unice de examen, în baza bibliografiei utilizate pentru sesiunea din toamna anului trecut.

Ministerul Sănătății va anunța în scurt timp data și modul de organizare a acestei sesiuni extraordinare.

Totodată, în urma consultărilor desfășurate în ultima perioadă, Ministerul Sănătății a decis ca organizarea  sesiunii examenului de rezidențiat din toamna anului 2016 să se desfășoare, de asemenea, la nivel național și bazat pe subiecte unice. Bibiliografia utilizată pentru această sesiune de examene va fi alcătuită din „Compendiul de specialități medico-chirurgicale” elaborat de un colectiv multidisciplinar format din cadre didactice de la toate universitățile de medicină și farmacie, sub coordonarea prof. dr. Victor Stoica și prof. dr. Viorel Scripcaru.

Metodologia  examenului de rezidențiat, sesiunea 2016, va fi anunțată după noi consultări ale reprezentanților Ministerului Sănătății cu federațiile studentești de profil.

sursa: ms.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax