Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Sănătăţii pregăteşte un proiect de lege pentru vaccinare. Măsuri pentru prevenirea epidemiilor

Publicat

vaccinMinisterul Sănătății pregăteşte un proiect de lege a vaccinării. Anunţul a fost făcut marţi, de ministrul Nicolae Bănicioiu. Reamintim că specialiştii au tras un semnal de alarmă privind riscul de izbucnire a unor epidemii, în condiţiile în care acoperirea vaccinală a scăzut.

Întrebat, marți seară, într-o emisiune tv cum răspunde campaniei antivaccinare, Bănicioiu a răspuns: „Venim cu o lege pentru vaccinare”.

Președintele Societății Române de Microbiologie, prof. dr. Alexandru Rafila, a afirmat pe 21 martie că există riscul de izbucnire a unor epidemii, deoarece acoperirea vaccinală a scăzut.

În România, rata de vaccinare împotriva rujeolei, rubeolei şi oreionului a ajuns la 75%, cu 20 de procente mai mică decât nivelul recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Şi rata de vaccinare împotriva difteriei, tetanosului şi tusei convulsive este mult sub nivelul recomandat de specialişti. În România sunt imunizaţi împotriva acestor boli aproximativ 90 la sută dintre copii.

Specialiştii atrag atenţia că numărul mamelor care îşi imunizează copiii este în continuă scădere. Cei mai mulţi dintre părinţi consideră că serurile incluse în schema obligatorie de vaccinare mai mult le dăunează copiilor decât să îi ajute.

Din 1 aprilie 2015, Ministerul Sănătăţii derulează şi finanţează 15 programe naționale cu impact major asupra sănătății publice, iar Casa Naţională de Asigurări de Sănătate susţine alte 14.

Citeşte şi Se reia fertilizarea in vitro decontată de la stat şi vaccinarea copiilor se face exclusiv de către medicii de familie. 29 de programe naţionale finanţate de MS şi CNAS

Vaccinările cuprinse în calendarul național de vaccinare, precum și vaccinarea la grupele la risc vor fi asigurate exclusiv de către medicii de familie. Acestă decizie este justificată de faptul că vaccinarea prin campanie școlară prezintă dezavantaje cauzate de lipsa cabinetelor de medicină școlară, dificultățile în urmărirea antecedentelor vaccinale ale copiilor, existența unor copii neșcolarizați, existența, în cadrul aceleași clase, a copiilor cu ani de naștere diferiți, repetenți, veniți prin transfer din alte unități de învățământ.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax