Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Agriculturii, la Alba Iulia: „Fermierii cercetați penal pentru fals în declarațiile de la APIA nu vor mai avea niciun fel de problemă”

Publicat

Cei peste 10.000 de fermieri din România, dintre care aproximativ 560 din județul Alba, care s-au ales cu amenzi și plângeri penale formulate de APIA pentru a restitui subvențiile primite în 2007-2010 pentru că au completat greșit declarațiile pe proprie răspundere, nu vor mai avea niciun fel de problemă, dacă proiectul de lege inițiat în acest sens va trece de votul Parlamentului, în septembrie. Aceasta este declarația făcută de ministerul Agriculturii, Daniel Constantin, la Alba Iulia, vineri, 23 august.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a fost prezent la Alba Iulia pentru a participa la o întâlnire cu fermierii din județ. Cu această ocazie, el i-a asigurat pe oamenii care se află în situația de a restitui subvenții în valoare de peste 600.000 lei, că problema este pe cale de a fi rezolvată, că aceștia nu vor mai fi nevoiți să restituie banii primiți în anii anteriori și că își vor primi în continuare subvențiile.

„M ajoritatea dosarelor de la APIA îi vizează pe acei fermieri care au solicitat subvenție, făcând o declarație pe proprie răspundere, fără să știe că au o amendă sau un rest de plată la FISC-ul local sau central. Astfel de situații s-au născut ca urmare a unor ordine de ministru date cu mult timp înainte. Noi am încercat, încă din prima zi de guvernare să rezolvăm această problemă și suntem pe care să o rezolvăm. Fermierii deja știu. Există un proiect de lege care este deja în Parlament, sper să se aprobe în septembrie. În urma acestui proiect de lege, cel puțin 10.000 de fermieri care au fost afectați, pe de o parte că li s-a cerut subvenția înapoi și pe de altă parte că a fost o faptă penală care a fost săvârșită, nu vor mai avea niciun fel de probleme. Vor primi subvențiile înapoi și vor primi în continuare subvenții, fără să aibă niciun fel de penalități. Principiul care se pune la nivel european, cel puțin plata subvenției nu trebuie să fie condiționată de absolut nimic, cu atât mai puțin de existența datoriilor la bugetul de stat. Cu alte cuvinte, acel ordin nu ar fi trebuit să fie semnat în acel moment. Fermierii nu vor mai avea niciun fel de problemă din momentul în care acea lege va fi aprobată de către Parlament”, a declarat Daniel Constantin.

Cei aproximativ 560 de fermieri afectați de Ordinul Ministerului Agriculturii 215/2010 au solicitat încă din ianuarie rezolvarea situației.

Citiți și:

Fermierii crescători de ovine și caprine din Alba cer rezolvarea situației prin care sunt nevoiți să restituie subvențiile primite de la UE. Vezi ce revendică

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax