Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Agriculturii: Românii ar trebui să-şi schimbe comportamentul alimentar. Obişnuiesc să umple frigiderul cu produse care expiră fără a fi consumate

Publicat

supermarket, cumparaturi

mancare si bautura Românii a trebui să își schimbe comportamentul alimentar, în condițiile în care frigiderele acestora sunt pline cu produse care expiră fără a fi consumate, este de părere ministrul Agriculturii Achim Irimescu.

„Din păcate, la români s-a constatat o obișnuință în a-și umple frigiderul și, după un timp, să se constate depășirea termenului de valabilitate înainte de consum. Recunosc, și mie mi s-a întâmplat acest lucru. Deci, trebuie să ne schimbăm comportamentul alimentar”, a arătat Achim Irimescu.

Spre deosebire de România, în țările vestice există asociații care se ocupă de redistribuirea alimentelor aflate în apropierea termenului de expirare, la prețuri modice, pentru categoriile defavorizate.

Drept urmare, la ora actuală se caută soluții pentru stoparea risipei. „Sigur, trebuie să gestionăm foarte bine și termenele la care expiră alimentele, dar și comportamentul nostru ca și consumatori”, a explicat oficialul.

„Aşa cum se spunea că singura soluţie de a reduce consumul de benzină şi de combustibili fosili este să crească preţul, probabil că la asta se va ajunge şi pe piaţa agro-alimentară. Când vei da pe un kilogram de carne preţul corect, în mod cert vei gestiona acest produs cu mult mai mare atenţie”, a spus ministrul.

În România, anual, 2,5 milioane de tone de mâncare este aruncată la gunoi, potrivit statisticilor, în condiţiile în care 30% din populaţia ţării trăieşte cu lipsuri materiale.

surse: realitatea.net, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax