Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Comunicaţiilor: România își consolidează resursele pentru a preveni atacurile cibernetice. Incidentele ar putea perturba furnizarea unor servicii esențiale

Publicat

internet securitate

Internet_SecurityNumărul atacurilor cibernetice creşte rapid, astfel că România își consolidează resursele pentru a le preveni, detecta și gestiona. Acestea ar putea perturba furnizarea unor servicii esențiale pentru societate, a declarat vineri ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Delia Popescu.

„Numărul incidentelor de securitate cibernetică avansează rapid și ar putea perturba furnizarea unor servicii esențiale, precum aprovizionarea cu apă sau energie electrică, asistența medicală sau serviciile de telefonie mobilă. Din acest motiv, România se concentrează din ce în ce mai mult pe consolidarea capacităților și resurselor sale pentru a preveni, detecta și gestiona incidentele de securitate cibernetică”, a precizat ministrul citat, potrivit Agerpres.

Ea a subliniat, în acest context, că România prioritizează consolidarea măsurilor de combatere a criminalității cibernetice și a atacurilor la adresa securității cibernetice, a incidentelor, activităților rău intenționate și a utilizării abuzive.

„Mai ales în contextul actual al amenințărilor teroriste fără precedent, devine vitală combaterea amenințărilor în mediul cibernetic, indiferent de natura lor. Actorii statali și non-statali pot folosi atacurile cibernetice în cadrul operațiunilor militare. NATO și aliații săi se bazează pe apărarea puternică în mediul cibernetic pentru a îndeplini sarcinile de bază ale Alianței de apărare colectivă, de gestionare a crizelor și de securitate prin cooperare”, a explicat ministrul Comunicațiilor.

În plus, oficialul citat este de părere că, la nivelul Uniunii Europene, sunt necesare măsuri urgente și concrete pentru a preveni decalajul digital, izolarea și depopularea zonelor rurale și îndepărtate.

„Aceasta va avea o contribuție majoră la dezvoltarea rurală și a unei agriculturi moderne, pentru care conectivitatea este esențială”, a mai spus Delia Popescu.

Ea recunoaște, însă, că din cauza particularităților României de ordin geografic, demografic, economic și social provocările privind implementarea rețelelor de bandă largă de mare viteză sunt foarte mari.

„Cu toate acestea, România este determinată să-și asume obiectivele Strategiei Pieței Digitale Unice și să fie, în continuare, un partener activ, competitiv și strategic al Europei”, a mai spus ministrul de resort în cadrul unei conferințe de specialitate.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax