Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Educaţiei: Din toamnă, elevii din clasele XI-XII vor avea manuale gratuite. Reacţia Consiliului Național al Elevilor

Publicat

elevi

elevi liceu1 Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că din această toamnă elevii din clasele XI-XII vor avea manuale gratuite. Măsura a fost solicitată de reprezentanții Consiliului Național al Elevilor (CNE) și ai Asociației Elevilor din Constanța (AEC).

“Toți elevii vor avea manuale la începutul anului. În premieră, vor avea manuale și elevii de clasa a XI-a și a XII-a, elevi care nu aveau până acum manuale. Legea 1 din 2011 (Legea Educației – n.r) prevede această obligativitate a manualelor gratuite. La clasa a XI-a există disponibilitate și resurse financiare”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

În acest context, CNE şi AEC îl felicită public ministrul Cîmpeanu pentru “interesul manifestat față de respectarea drepturilor legitime ale elevilor, cum ar fi cel la manuale gratuite pe tot parcursul învățamântului de stat, contrar predecesorilor săi de la conducere  ministerului care au refuzat să respecte legea și au ignorat doleanțele elevilor”.

Reprezentanţii elevilor spun că se vor întâlni cu cei ai ministerului, pentru a discuta despre modul în care se vor aplica prevederile legii, astfel încât elevilor să le si pună în aplicare acest drept cât de repede posibil. De asemenea, vor solicita reprezentanților ministerului educației alocarea sumei necesare pentru achiziționarea manualelor aferente anului școlar viitor, în Legea bugetului de stat pentru anul 2016.

“Faptul că după patru ani de când Legea Educației nr. 1/2011 e în vigoare ne aflăm în situația în care Ministerul recunoaşte şi începe demersurile de a respecta dreptul elevilor de clasele a XI-a şi a XII-a de a beneficia de manuale gratuite este lăudabil pentru actualul ministru şi de condamnat  pentru fostele mandate. Important din acest moment e să identificăm mecanismele prin care vor ajunge manualele la elevi şi sperăm ca Ministerul Educației să finanțeze cu o sumă corespunzătoare pentru acest an şcolar, iar anul viitor să garanteze manuale gratuite pentru toți elevii şi toate materiile de studiu. Felicităm Ministerul Educației pentru că a inițiat acest demers normal şi aşteptat de mult timp”, a declarat președintele Consiliului Național al Elevilor, Horia-Șerban Onița.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax