Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Educației: În maxim doi ani, toate şcolile din țară vor avea Internet, iar părinţii vor primi notele şi absenţele în timp real

Publicat

liviu pop 2 Toate unitățile școlare cu activități de predare din țară, inclusiv cele din localități și zone izolate, ar putea fi contectate la Internet în următorii doi ani de zile, a transmis ministrul Educației, prezent marți la Alba Iulia.

De asemenea, părinții ar putea putea primi, în timp real, notele și absențele copiilor, într-un catalog virtual de evidență a elevilor.

„Chiar dacă anul acesta avem doar 66% din școli contectate la Internet, în 2 ani de zile vrem să le conectăm pe toate. E nevoie de mijloacele moderne pentru un proces instructiv de calitate. (…) Prin programul de guvernare avem și acel catalog electronic. În maxim 2 ani de zile toate absențele și toate notele le va primi fiecare părinte în timp real. Vor fi încărcate pe platformă, evaluarea și progresul elevului și toate celelalte. Sunt elemente care până la urmă vor contribui la creșterea calității actului de educație”, a explicat ministrul Educației, prezent marți , 1 august, la Alba Iulia.

Liviu Pop a transmis că Ministerul Educației împreună cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale vor depune la Comisia Europeană pentru finanțare trei proiecte, care cumulate pot ajunge la maxim 100 de milioane de euro, arătându-se totodată optimist în ceea ce privește implementarea acestora.

„Sunt optimist, chiar foarte optimist. Sunt bani finanțați, bani europeni. Avem 100 de milioane de euro pe cele trei proiecte majore: wireless campus, adică să avem zonă de campus în fiecare sală în care se face actul de predare, bilbioteca școlară virtuală și catalogul virtual (evidența elevilor). Toate cele trei proiecte sunt integrate, chiar săpămâna trecută am avut o discuție interministerială cu Ministerul Comunicațiilor pentru a depune cele trei proiecte la Comisia Europeană pentru finanțare. Toate cumulate pot fi maxim 100 de milioane de euro, sunt proiectele Ministerului Educației ,alături de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale”, a explicat Liviu Pop.

Referitor la problema autorizării școlilor din punct de vedere sanitar, ministrul a transmis că va avea o discuție la nivelul ISJ Alba pentru a vedea care este stadiul. „Evident că sunt unități școlare unde nu avem apă și canal. Vom face publică lista tuturor unităților care nu au autorizație de funcționare”, a spus Liviu Pop.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax