Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Finanțelor, despre reorganizarea ANAF: Este normal să fie o agenție separată. Conducerea va fi numită de criterii profesionale

Publicat

teodorovici

Sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului in care se discuta componenta Guvernului Ponta 2, in Bucuresti Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri că reorganizarea ANAF, ca instituție de sine stătătoare, este normală și este bine să aibă mai multă independență.

„Am discutat cu primul ministru despre această idee. Este o continuare reformei la nivel ANAF și este o abordare precum și în alte state, în special fiscul american. E normal să fie așa o desprindere chiar de Ministerul de Finanțe, acesta este cel care face politica Guvernului în acest domeniu, dar este bine să fie și o agenție separată cu mult mai mare independență, inclusiv pentru cei care ocupă funcții de conducere pentru a avea o mai mare siguranță în ceea ce au de făcut și de implementat”, a afirmat Teodorovici la Palatul Parlamentului.

În opinia acestuia, desemnarea celor din board-ul de conducere trebuie să se facă într-un mod transparent și pe criterii profesionale.

Ponta a spus marți că prin reorganizarea ANAF, ca instituție de sine stătătoare, se intenționează implementarea unui model pe care îl folosesc SUA și țări europene — acela de „a avea un board al ANAF numit de către Guvern, Parlament, Președinte, cu un tip de stabilitate care să asigure implementarea politicilor bugetare”.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax