Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Justiției: Criminalii și violatorii peste 60 de ani nu vor ieși din închisoare prin ordonanță. Anul acesta va începe construcția a două penitenciare

Publicat

inchisoare Ministrul Justiției, Florin Iordache, a declarat că în urma aplicării ordonanțelor privind grațierea și modificarea codurilor penale nu vor ieși din închisoare criminalii și violatorii peste 60 de ani, precizând că vor exista și măsuri complementare, inclusiv pentru reinserția celor care vor fi eliberați, potrivit News.ro.

Iordache a mai spus că, anul acesta, va începe construirea a două noi penitenciare, la Caracal și Berceni, adaugând că unitatea de detenție de la Caracal putea fi construită încă din 2005, dacă ministrul de atunci al Justiției, Monica Macovei, nu ar fi renunțat la un grant oferit de autoritățile din Austria.

Florin Iordache a spus că, în urma dezbaterilor de până acum, au fost eliminate anumite prevederi din ordonanțele de grațiere și de modificare a codurilor penale, precizând că nu vor ieși din închisoare violatorii ori criminalii care au mai mult de 60 de ani.

„Toți cei care au peste 60 de ani și în niciun caz, nici violatorii, nici criminalii și nici cei care au venit cu niște sancțiuni grave sunt excluși. Acea exprimare de la articolul 4 aliniatul 2 este eliminată. Și noi, în cursul dezbaterilor, am constatat că anumite prevederi… Deci, fără frică. Am plecat de la un proiect care a existat în România, ultima lege a grațierii a fost dată în 2002. Nu e o soluție minune dacă ies 3.000 din 28.000, trebuie să venim cu altă măsuri”, a declarat Iordache, la Antena 3.

Ministrul Justiției a adăugat că a vorbit în acest sens și cu ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, pentru a găsi soluții ca angajatorilor să le fie oferite facilități dacă angajează persoane eliberate din penitenciare.

sursa: hotnews.ro, news.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax