|

Ministrul Justiției vrea să deblocheze „cadrul legal pentru a putea fi valorificat potențialul artistic al unora dintre deținuți”

penitenciar cursuri 1Ministrul Justiției, Tudorel Toader a declarat, la începutul săptămânii, că ar trebui deblocat cadrul legal astfel încât să fie făcută posibilă valorificarea abilităților artistice ale unora dintre deținuți, precizând că într-o vizită la penitenciarul Jilava a întâlnit oameni cu „simț artistic deosebit”, potrivit news.ro.

„Sunt între ei (deținuți, n.r.) care au abilități artistice. Am fost la Penitenciarul Jilava și am văzut oameni cu simt artistic deosebit care creează, dar nu îl pot valorifica”, a declarat ministrul Justiției marți, la finalul întâlnirii cu sindicatele lucrătorilor din penitenciare.

Ministrul a explicat că deținuții nu au posibilitatea de a vinde produsele pe care ei le creează, dând exemplu cazul magazinului virtual din Georgia, unde persoanele lipsite de libertate pot câștiga bani din vânzarea produselor pe care le fac.

„Ideea nu este numai a banilor, ci componenta aceasta de reintegrare socială. Ar trebui să deblocăm cadrul legal pentru a fi valorificat acest potențial”, a subliniat ministrul.

De asemenea, Toader a mai spus că o problemă importantă o reprezintă și faptul că nu sunt suficiente resurse pentru a duce deținuții în locurile unde ar urma să facă lucrători exterioare pentru care penitenciarele primesc solicitări.

„Se pune problema faptului că multe penitenciare primesc solicitări de a efectua lucrări exterioare cu contract, dar sunt dificultăți în conducerea deținuților până acolo, mijloace se transport și funcționari cu statut special care să îi supravegheze. Dânșii au posibilitatea de a realiza un câștig, în timp ce beneficiarul lucrării își poate realiza lucrarea. Am convenit cu privire la valorificarea a ceea ce ei creează, la extinderea posibilității de a presta servicii în afara mediului penitenciar”, a adăugat ministrul Justiției.

sursa: hotnews.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=587958avatar Publicat de pe 13 august 2017 şi actualizat pe 12 august 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Claudiu Stefan: Buna seara. Mama mea a avut tumora de 6-7 cm la colon care a fost extirpata. Aceasta a generat...
  • AS a SIN: Bataie de joc! Chiar nu realizeaza nimeni ca suntem printre cei care au cea mai scumpa apa din tara? Cat...
  • VOX: Dar: Prețul unic de livrare a apei potabile și tariful unic pentru colectarea apei uzate în județul Alba vor fi...
  • Apocalipsa lui Rika: iara dumitrel de la cja mareste pretul la apa casa mareasca la nevasta sa salarul ? cine lucra...
  • Cetateanul Turmentat: Nu inteleg cum vreti sa comparati Judetul Alba cu judete precum Brasov, Cluj sau Sibiu. Singura...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI