Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Justiției vrea să deblocheze „cadrul legal pentru a putea fi valorificat potențialul artistic al unora dintre deținuți”

Publicat

penitenciar cursuri 1 Ministrul Justiției, Tudorel Toader a declarat, la începutul săptămânii, că ar trebui deblocat cadrul legal astfel încât să fie făcută posibilă valorificarea abilităților artistice ale unora dintre deținuți, precizând că într-o vizită la penitenciarul Jilava a întâlnit oameni cu „simț artistic deosebit”, potrivit news.ro.

„Sunt între ei (deținuți, n.r.) care au abilități artistice. Am fost la Penitenciarul Jilava și am văzut oameni cu simt artistic deosebit care creează, dar nu îl pot valorifica”, a declarat ministrul Justiției marți, la finalul întâlnirii cu sindicatele lucrătorilor din penitenciare.

Ministrul a explicat că deținuții nu au posibilitatea de a vinde produsele pe care ei le creează, dând exemplu cazul magazinului virtual din Georgia, unde persoanele lipsite de libertate pot câștiga bani din vânzarea produselor pe care le fac.

„Ideea nu este numai a banilor, ci componenta aceasta de reintegrare socială. Ar trebui să deblocăm cadrul legal pentru a fi valorificat acest potențial”, a subliniat ministrul.

De asemenea, Toader a mai spus că o problemă importantă o reprezintă și faptul că nu sunt suficiente resurse pentru a duce deținuții în locurile unde ar urma să facă lucrători exterioare pentru care penitenciarele primesc solicitări.

„Se pune problema faptului că multe penitenciare primesc solicitări de a efectua lucrări exterioare cu contract, dar sunt dificultăți în conducerea deținuților până acolo, mijloace se transport și funcționari cu statut special care să îi supravegheze. Dânșii au posibilitatea de a realiza un câștig, în timp ce beneficiarul lucrării își poate realiza lucrarea. Am convenit cu privire la valorificarea a ceea ce ei creează, la extinderea posibilității de a presta servicii în afara mediului penitenciar”, a adăugat ministrul Justiției.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax