Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Mediului: Programul Rabla va continua. Nu se va introduce o altă taxă după eliminarea timbrului de mediu

Publicat

rabla Programele Rabla, Casa Verde, Casa Verde Plus și cel pentru mașini electrice vor continua, a anunțat joi ministrul Mediului, Daniel Constantin, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii. Acesta a spus că  se va căuta o nouă formă de finanțare după eliminarea timbrului de mediu, însă nu se va introduce o nouă taxă, iar cetățenii nu vor plăti în plus.

Ministrul a declarat că anul acesta programul Rabla va începe mai devreme, cel mai târziu la finalul lunii aprilie, și suma alocată va fi mai mare ca anul trecut.

În ceea ce privește finanțarea, Daniel Constantin a declarat că la Administrația Fondului de Mediu au rămas două miliarde de lei necheltuiți din anii trecuți și ar mai fi disponibil încă un miliard de lei din certificatele de emisii CO2.

Fostul ministru al Mediului, Cristiana Pasca Palmer a declarat că ideea eliminării timbrului de mediu este una foarte nefericită deoarece din această taxă se finanța programul Rabla.

„Ideea eliminării timbrului de mediu este una foarte nefericită, cu consecințe foarte foarte proaste pentru mediul din România. Timbrul, în forma sa actuală, a fost deja a nu-stiu-câta oară declarat ca fiind ilegal de Curtea Europeană de Justiție. El, în forma actuală,trebuie înlocuit, însă nu eliminat de tot pentru că el este una dintre sursele principale de finanțare și asigură 50% din bugetul fondului de mediu. Din timbrul de mediu s-a finanțat programul Rabla care este unul dintre cele mai de succes și anul acesta 25.000 de români au beneficiat de acest program. Dacă timbrul se elimină înseamnă că cei opt ani în care s-au investit 500 de milioane de euro în programul Rabla, toate aceste beneficii vor dispărea”, a declarat Cristiana Pasca Palmer la Digi 24 în luna decembrie 2016.

Timbrul de mediu a fost eliminat prin legea inițiată de șeful PSD, Liviu Dragnea, de eliminare a 102 taxe nefiscale și care a fost promulgată la începutul acestui an.

sursa: hotnews.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax