Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Muncii, despre legea salarizării unitare: Până la pragul de 4.000 lei salariile se dublează

Publicat

bani-leiMinistrul Muncii, Olguța Vasilescu, a transmis că încep discuțiile cu sindicatele din ordinea publică și sănătate despre legea salarizării unitare, urmând ca veniturile până la pragul de 4.000 lei să se dubleze, iar cele care depășesc acest nivel să se majoreze cu 45 la sută.

„Suntem în discuții pe legea salarizării unitare. De luni (n.r. – 6 martie) începem să avem întâlniri cu sindicatele, primele care vor intra la discuții vor fi sindicatele din ordinea publică și din sănătate”, a afirmat ministrul sâmbătă seara, la România TV, potrivit News.ro.

Întrebată dacă ar putea apărea modificări la proiectul legii salarizării unitare, în condițiile în care sindicaliștii și-ar dori anumite schimbări, Olguța Vasilescu a spus că Ministerul Muncii este deschis la orice dezbatere, dar nu vrea să modifice proiectul.

„Noi nu vrem să fie niciun fel de modificări, sigur că suntem deschiși la orice dezbatere cu sindicatele. Pe mine m-a distrat un pic faptul că au început să atace o lege pe care nici măcar nu au văzut-o până acum. Suntem deschiși tuturor discuțiilor și eu sunt convinsă că pentru cei cu salariile mici, veștile vor fi foarte bune”, a răspuns ea.

De asemenea, întrebată când va ajunge în Parlament legea salarizării unitare, Vasilescu a susținut că nu poate da un termen fix, deoarece trebuie să aibă loc o serie de discuții cu sindicaliștii.

„Nu pot să vă dau o dată concretă, pentru că trebuie să avem mai întâi discuții cu sindicatele, dar, cel mai clar, este termenul pe care îl avem și în programul de guvernare, că va trebui să fie adoptată până la data de 1 iulie anul acesta”, a completat vicepreședintele PSD.

Chestionată în continuare cu cât se vor majora veniturile potrivit noii legi a salarizării, Olguța Vasilescu a spus că „sunt mai multe praguri”.

„Până la pragul de 4.000 lei salariile se dublează, după 4.000 lei este o creștere cu 45% a salariilor, iar după pragul de 7.000 lei sunt creșteri, dar nu foarte mari”, a adăugat ministrul.

În ceea ce privește pensiile, Vasilescu a precizat că „următoarea majorare este de la 1 iulie pentru absolut toți pensionarii din România, când crește punctul de pensie la 1.000 lei”.

Confederația Națională Sindicală (CNS) „Cartel Alfa” îi solicită ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, să renunțe la separarea salariilor de indemnizații, în noua lege a salarizării, în condițiile în care indemnizațiile demnitarilor, primarilor, președinților de consilii județene ar fi raportate la salariul mediu, în timp ce restul salariilor din sistemul public sunt raportate la salariul minim.

„Stabilirea bazei de raportare a indemnizațiilor demnitarilor, primarilor, viceprimarilor, președinților de consilii județene, vicepresedinților, etc la salariul mediu, în timp celelalte salarii din sistemul public sunt raportate la salariul minim din grilă, instituie un tratament diferențiat al acestor angajați publici în raport cu ceilalți”, arată reprezentanții CNS „Cartel Alfa” într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Comitetul Confederal al CNS „Cartel Alfa” consideră că intenția Guvernului de a separa astfel salariile de indemnizații în noua lege a salarizării unitare, care urmează să fie discutată cu sindicatele, reprezintă „o aroganță a aleșilor”.

sursa: hotnews.ro, news.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax