Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, la Alba Iulia: România are cea mai inteligentă relocare a Agenţiei Europene a Medicamentului

Publicat

victor negrescuMinistrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat la Alba Iulia, în prezența șefei reprezentanței CE în țara noastră, Angela Cristea, că România are cea mai inteligentă relocare a Agenţiei Europene a Medicamentului, eventualele costuri privind mutarea la Bucureşti sunt foarte mici, iar sediul ar putea deveni operaţional imediat. Instituția va trebui relocată ca urmare a Brexitului, avându-și în prezent sediul la Londra. 

Negrescu a participat, duminică, la Alba Iulia, la o dezbatere organizată în cadrul Festivalului „Dilema Veche”,la Universitatea ”1 Decembrie 1918”, prilej cu care a fost întrebat care sunt şansele României de relocare a Agenţiei Europene a Medicamentului.

„Dosarul României este unul bun, chiar foarte bun (…). Sediul pe care noi l-am propus, care este nou, eficient energetic, lângă metrou, este la o jumătate de oră distanţă de aeroport. Sediul pe care l-au propus ei, faţă de aeroportul principal care avea conexiuni frecvente cu Bucureştiul era la două ore distanţă. Aveau şi un aeroport mai mic lângă. Sediul pe care îl aveau la Londra nu avea nicio parcare, trebuia să vii cu metroul, pe care îl au aproape. Sediul nostru are metrou. Sediul lor nu are niciun spaţiu verde lângă, niciun parc lângă. Sediul nostru are. Sediul de la Londra nu are reşedinţa sau locul unde să trăiască cetăţenii în condiţii decente, nu, ca angajaţii, în proximitate. Trebuiau să meargă mult mai departe. Sediul nostru este în apropiere unde oamenii pot sta, lângă centre comerciale, al lor nu era. Dacă au putut sta la Londra în aceste condiţii eu cred că pot sta şi în condiţii favorabile pe care le-a propus România cu foarte multe facilităţi pe care le-a oferit”, a spus Victor Negrescu.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a adăugat că decizia nu va fi luată în baza unor ”criterii tehnice”, ci prin vot. Potrivit acestuia, Comisia Europeană va prezenta un raport în luna septembrie, urmând ca în octombrie noi în Consiliul de Afaceri Generale să prezentăm candidatura României şi în noiembrie să se decidă. Cum se decide? Prin vot. Fiecare stat poate da trei puncte unei ţări, două puncte sau un punct”, a mai spus Victor Negrescu.

Acesta a adăugat că 19 state care candidează pentru această agenţie, iar România trebuie să obţină voturi, inclusiv prin acţiuni diplomatice.

„Este una dintre cele mai mari agenţii ale Uniunii Europene, vorbim de aproape 900 de oameni care lucrează pentru această agenţie, care vor veni şi vor sta permanent în ţară, la Bucureşti. Locuiesc acolo, trăiesc acolo, vin cu familiile, călătoresc prin ţară, vizitează ţara, au salarii, venturi. Această agenţie organizează anual evenimente care aduc aproximativ 40.000 de oameni” a declarat Negrescu în legătură cu importanța relocării acestei agenții.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax