Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul propus al Finanţelor Publice, Viorel Ştefan: România va avea cel mult 50 de taxe. Toate vor fi incluse în Codul Economic

Publicat

taxe Ministrul desemnat la Finanţe, Viorel Ştefan, a făcut miercuri o promisiune-bombă. România va avea cel mult 50 de taxe până la 1 ianuarie 2018 şi toate vor fi incluse în Codul Economic, care nu va fi schimbat timp de cinci ani.

Legislaţia fiscală va fi unificată în acest an într-un Cod economic ce urmează să fie definitivat la jumătatea lui 2017, pentru a intra în vigoare la 1 ianuarie 2018, şi care va conţine maximum 50 de taxe, a declarat miercuri Viorel Ştefan, propus pentru funcţia de ministrul al Finanţelor Publice, în cadrul audierilor din comisiile de specialitate din Parlament.

„Legile cu caracter economic vor fi impuse într-un Cod economic al României. În aprilie va intra în dezbateri parlamentare, pentru ca la 1 iulie să îl avem publicat în Monitorul Oficial. Ne propunem ca acest Cod economic să rămână neschimbat măcar 5 ani, iar acesta va conţine maximum 50 de taxe”, a explicat Viorel Ştefan, la Parlament.

Potrivit acestuia, aplicabilitatea codului este revăzută pentru perioada 2018 – 2022, pentru „a asigura predictibilitate pentru cei dispuşi să facă afaceri în România”, informează economica.net. „Orice taxă care nu va putea fi plătită online se va anula”, a mai transmis Ştefan.

Viorel Ştefan a mai spus că respectivul Cod nu va reuni doar Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală, ci toate legile care au legătură cu activitatea economică.

Acesta a reamintit măsurile cuprinse în programul de guvernare anunţat de PSD, printre care reducerea cotei standard de TVA la 18% de la 1 ianuarie 2018, extinderea cotei zero de TVA pentru vânzarea de locuinţe, reducerea TVA de la 9% la 0 pentru input-urile din agricultură şi cotă 0 de TVA pentru activităţile de publicitate.

Viorel Ştefan, propus pentru funcţia de ministru al Finanţelor Publice, a primit, miercuri, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax