|

Ministrul Sănătății: Activitatea medicilor de familie va fi debirocratizată. Adeverințele de concediu medical ar putea fi eliberate online

asteptare medic de familieActivitatea medicilor de familie va fi debirocratizată, iar o serie de acte inutile vor fi desființate, a anunțat miercuri ministrul Sănătății, Florian Bodog. De asemenea, acesta a transmis că analizează posibilitatea ca adeverințele de concediu medical să poată fi eliberate online.

„Debirocratizăm activitatea medicilor de familie, desființăm o serie de acte, pe care le considerăm inutile, și studiem posibilitatea ca, în ceea ce privește eliberarea concediilor medicale, aceasta să se facă electronic, pentru a scădea birocrația și în acest domeniu”, a declarat Bodog, la începutul ședinței de Guvern.

Ministrul Sănătății a precizat că a depus, miercuri, la Guvern, propunerile pentru debirocratizarea actului medical.

„Împreună cu președintele Casei Naționale de Asigurări, cu consultarea tuturor actorilor implicați, am depus în cursul zilei de astăzi la cabinetul secretarului general al Guvernului propunerile cu calendare și cu termene foarte clare în ceea ce privește debirocratizarea actului medical”, a spus Bodog.

Ministrul a prezentat și alte măsuri luate pentru reducerea birocrației în domeniul sănătății.

„În ceea ce privește recunoașterea concediilor medicale acordate în străinătate, pentru părinții care își îngrijesc copiii, am propus creșterea vârstei de la 14 la 16 ani, iar acolo unde vârsta depășește 16 ani, ei vor intra pe zona de asistență specială de tip handicap, cu precizarea că diagnosticele vor fi stabilite prin ordin comun al celor două entități — Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări—, în așa fel încât, dacă există probleme de preluare a unor diagnostice, acestea să poată fi corectate foarte ușor”, a mai afirmat Bodog.

Potrivit ministrului Sănătății, toate actele legislative care vor fi modificate vor respecta procedura de transparență decizională și de consultare cu toți cei implicați.

Pe 27 iulie, premierul Mihai Tudose i-a solicitat ministrului Bodog ca în două săptămâni să pregătească „un proiect închegat” pentru reducerea birocrației în domeniul sănătății.

„E în public un caz, care în fapt nu face altceva decât să atragă atenția asupra birocrației care a ajuns la cote extreme (…) și în cadrul Ministerului Sănătății (…) și mai ales că cei care se lovesc de această birocrație sunt oameni bolnavi. 400.000 de hârtii care trebuie plimbate de la medicul de familie la medicul specialist. (…) Nu sunt sportivi de performanță cei aflați în situația aceasta. Și vă rog frumos cât de curând — hai să spunem două săptămâni — și un proiect pe care să ni-l prezentați, închegat, de reducere a birocrației în acest sens. Nu se poate ca cineva care este la tratament în străinătate să fie nevoit să vină în țară ca să demonstreze dincolo că e bolnav”, i-a transmis atunci Tudose lui Bodog.

sursa: stiripesurse.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=588172avatar Publicat de pe 10 august 2017 şi actualizat pe 10 august 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Claudiu Stefan: Buna seara. Mama mea a avut tumora de 6-7 cm la colon care a fost extirpata. Aceasta a generat...
  • AS a SIN: Bataie de joc! Chiar nu realizeaza nimeni ca suntem printre cei care au cea mai scumpa apa din tara? Cat...
  • VOX: Dar: Prețul unic de livrare a apei potabile și tariful unic pentru colectarea apei uzate în județul Alba vor fi...
  • Apocalipsa lui Rika: iara dumitrel de la cja mareste pretul la apa casa mareasca la nevasta sa salarul ? cine lucra...
  • Cetateanul Turmentat: Nu inteleg cum vreti sa comparati Judetul Alba cu judete precum Brasov, Cluj sau Sibiu. Singura...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI