Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Sănătăţii: Contractul managerilor de spitale va fi schimbat. Măsurarea performanţei va depinde şi de satisfacţia şi siguranţa pacienţilor

Publicat

ziua pacientului Performanţa managerilor de spitale va fi măsurată prin indicatori care să cuprindă şi satisfacţia pacienţilor, dar şi siguranţa acestora. Contractul managerilor de spitale va fi schimbat în mod semnificativ, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, la o emisiune TV.

“Contractul de management va fi schimbat într-un mod semnificativ, indicatorii de performanță vor fi reformați, ca să zic așa. Măsurarea performanței unui manager va depinde, printre altele, de două elemente esențiale, și anume: satisfacția pacientului și siguranța pacientului. Siguranța pacientului cuprinde toate acele lucruri privind infecțiile nosocomiale, păstrarea unei infrastructuri adecvate în spital, a unei structuri de personal adecvate”, a declarat Voiculescu, citat de agerpres.ro.

Ministrul a susținut că managerii de spitale nu au raportat până acum toate cazurile de infecții nosocomiale pentru că prin actuala formă a contractului de management ei ar fi fost sancționați dacă admiteau că acestea există. În context, Voiculescu a subliniat că interesul Ministerului Sănătății este ca managerii să ia măsurile concrete necesare pentru scăderea numărului de astfel de cazuri, arătând că există mecanisme concrete de control în acest sens.

În opinia sa, managerul unui spital trebuie să se ocupe de agenda administrativă și financiară a unității medicale, în paralel cu responsabilitatea pentru ca personalul medical să servească pacienții.

”Eu unul nu văd logica și cred că managerul trebuie să fie întâi, manager. Managerul trebuie să se ocupe, în primul rând, de agenda administrativă, de agenda financiară. De asemenea, managerul trebuie să fie responsabil pentru a crea cadrul ca personalul medical de acolo să servească pacientul. Acesta este doar un exemplu despre modul în care fost gândit sistemul, într-un mod greșit”, a precizat Voiculescu.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax