Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Minivacanța bugetarilor în Alba: PROGRAMUL de funcționare al instituțiilor publice în perioada Sărbătorilor de Iarnă

Publicat

La sfârşitul acestui an, angajaţii de la stat se vor bucura de aproape două săptămâni libere, în preajma sărbătorilor de Crăciun şi a Revelionului. Guvernul a hotărât ca zilele libere oferite bugetarilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă să fie 27 decembrie, 31 decembrie, respectiv 3 ianuarie 2014, în plus faţă de cele stabilite în legislaţia muncii. Așadar, o parte dintre bugetari intră în minivacanţă pentru 11 zile, de miercuri, 25 decembrie şi se întorc la birouri anul viitor, în a treia zi din ianuarie, cu o „pauză” în 30 decembrie, care este zi lucrătoare. Pentru a nu fi puși în situația de a rămâne cu taxele și impozitele neplătite sau de a vă deplasa la diverse instituții publice care sunt închise, vă prezentăm programul  de funcționare al acestora în perioada sărbătorilor.

Direcția de Venituri a municipiului Alba Iulia va funcționa la program normal, inclusiv sâmbătă, 21 decembrie, când ghişeele vor fi deschise până la ora 12.00. Ultima zi lucrătoare din acest an va fi 30 decembrie, cu program mai scurt, până la ora 10.00. Pentru anul 2014, prima zi de încasări pentru alte taxe si impozite (amenzi, taxe judiciare de timbru, taxe extrajudiciare de timbru) este 6 ianuarie, iar prima zi de încasări pentru impozite pe clădiri, impozite pe teren și impozite auto este 13 ianuarie 2014.

De vacanţa în perioada Sărbătorilor de iarnă nu vor beneficia însă toţi bugetarii. Potrivit legislaţiei în vigoare, în unităţile în care activitatea nu poate fi întreruptă dat fiind specificul procesului de producţie sau servicii (cum este cazul medicilor şi personalului medical din unităţile de primiri urgenţe, ambulanţa etc), unii angajaţi vor veni la muncă în cele trei zile libere declarate de Guvern. De asemenea, salariaţii de la Finanţe care au responsabilităţi în administrarea veniturilor pentru bugetul de stat ori cei de la Trezoreria Statului nu se vor bucura de toată perioada de vacanţă de Sărbători. În aceeaşi situaţie se regăsesc judecătorii, procurorii şi alţi angajaţi ale instanţelor care vor avea de soluţionat sau administrat cauze cu termene în 27 sau 31 decembrie 2013, respectiv 3 ianuarie 2014.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Alba va funcționa la program normal, inclusiv vineri, 27 decembrie şi luni, 30 decembrie. Însă ghişeele vor fi închise marţi, 31 decembrie. Angajaţii vor recupera ziua liberă prin program prelungit cu câte o oră, în zilele lucrătoare.

Citeşte şi AJFP Alba: 20 decembrie, ultima zi de plată a obligațiilor fiscale din acest an. Dobânzi și penalități de până la 0,04% pe zi, pentru întârzieri

Policlinica și Spitalul Județean Alba nu anunță modificări în programul cu publicul, iar instanțele judecătorești vor ţine cont de zilele libere stabilite de Guvern, însă vor asigura cauzele urgente, prin desemnarea de personal judecătoresc pentru permanenţă, în perioada Sărbătorilor. Zilele libere vor fi recuperate prin prelungirea programului în zilele lucrătoare.

De asemenea, agențiile de voiaj CFR, vor funcționa la program obișnuit în perioada 23 – 30 decembrie, iar în zilele de 24, 27, 31 decembrie 2013 și 03 ianuarie, toate agențiile de voiaj CFR vor fi deschise în intervalul orar 08.00 – 15.30. Zilele de 25, 26 decembrie și 01, 02 ianuarie vor fi libere.

Citeşte şi Vacanţă de 11 zile pentru bugetari, la sfârşitul acestui an. Când vor fi recuperate zilele libere

Acest material va fi actualizat în funcţie de informaţiile disponibile în cadrul instituţiilor publice din Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. shadow

    joi, 19.12.2013 at 10:37

    Alba sau Alba Iulia ?

  2. Pingback: Program special la magazine, farmacii şi instituţii publice de Crăciun şi Anul Nou. Vezi unde mai găsești deschis de Sărbători | Alba24

  3. Pingback: Program special în ALBA la magazine, farmacii, instituţii publice şi transport de Anul Nou. Vezi unde găsești deschis | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax