Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

AI CE FACE în minivacanța de 1 MAI în Alba: Festivalul Roman la Alba Iulia, Fun to Fly la Râpa Roşie, SpiritFest la Rimetea şi alte distracţii

Publicat

daci romani poarta 4 Pentru cei care nu vor să plece din Alba Iulia în minivacanţa de 1 Mai sau alţii care vor să petreacă „zile pline” în Cealaltă Capitală sau în judeţul Alba, ofertele sunt variate. Îi aşteaptă lupte cu gladiatori, ateliere antice şi târguri de sclavi, „live”, la Festivalul Roman Apulum, demonstraţii militare şi spectacole prezentate de Legiunea a XIII-a Gemina şi Lupii Apoulonului, „sesiune” de aeromodelism la Râpa Roşie sau plimbări în aer liber, în Parcul Dendrologic şi împrejurimi.

De vineri, 1 mai, la Alba Iulia reîncepe seria spectacolelor oferite de Legiunea a XII-a Gemina şi Lupii Apoulonului. Garda Romană de la Apulum redă vizitatorilor în fiecare week-end atmosfera unei lumi apuse acum 1900 de ani. Compusă din voluntari care dau viață unui detașament de voluntari ai Legiunii a XIII-a Gemina, garda invită publicul să participe la manevre de inspirație romană, cu comenzi în limba latină și execrciții de luptă, tote învăluite într-o poveste veritabilă cu împărați dârji și soldați înverșunați în lupte corp la corp, cu centurioni, gladiatori și signiferi înfricoșători. Peisajul istoric nu putea fi complet fără „Lupii de fier ai Apoulonului”, personaje neînfricate, la fel ca acum două milenii. Înarmați și echipați țin piept cuceritorilor romani, totul spre deliciul publicului.

Spectacolele continuă în fiecare vineri, în datele 8, 15, 22, 29 mai, 5, 12, 19, 26 iunie, 3, 10, 17, 24, 21 iulie, 7, 14, 21, 28 august şi 4, 11, 18, 25 septembrie.

Citeşte şi CALENDARUL EVENIMENTELOR la ALBA IULIA în 2015. Spectacole şi festivaluri organizate de primărie pentru albaiulieni şi turişti

oameni public festival roman apulum În perioada 2-3 mai la Alba Iulia are loc Festivalul Roman Apulum, eveniment care coincide cu deschiderea sezonului turistic în Cealaltă Capitală. Anul trecut, mii de turişti s-au delectat la atelierele antice, au văzut luptele de gladiatori, au participat şi la târguri de sclavi și reconstituiri de războaie daco-romane.

Festivalul se află la ediţia cu numărul III şi adună în Cetatea Alba Carolina mai multe trupe de reenactement din România şi străinătate. Singura trupă care vine de peste hotare în acest an la evenimentul de la Alba Iulia este Legiunea IIII Scythica din Dobrich (Bulgaria).

Citeşte şi 2-3 mai: Festivalul Roman Apulum la Alba Iulia, ediţia III. Reenactorii trupei Legiunea IIII Scythica din Bulgaria, invitaţi special

Muzeul Principia1 De sâmbătă, 2 mai, albaiulienii şi turiştii pot vizita situl Principia, din Piaţa Cetăţii.

La ora 11.00 va avea loc ceremonia de deschidere, iar tot atunci va începe oficial şi ediţia III a Festivalului Roman Apulum.

Suma pe care o vor avea de plătit vizitatorii pentru un tur în muzeu este de 10 lei pentru adulţi, respectiv 5 lei pentru copii şi tineri până la vârsta de 6 ani. Copiii mai mici de 6 ani au gratuitate.

Citește și SÂMBĂTĂ: Deschiderea OFICIALĂ a sitului Principia, din Piaţa Cetăţii din Alba Iulia. Vizitatorii pot face turul muzeului, contra cost

oameni la rapa rosie, sebes Trei zile de adrenalină și „cai putere” pe cer, asta îi așteaptă la Râpa Roșie pe iubitorii de aeromodelism și automodelism în weekendul de 1 mai. În acest fel se marchează și deschiderea oficială a sezonului de zbor.

Cea de-a XIV-a ediție a festivalului „Fun to fly – Râpa Roșie” debutează joi, 30 aprilie. Pasionații de modelism își vor face apariția în zonă cu „marile zburătoare”, dar și cu automodele off-road.

Festivalul cu tradiţie de la Râpa Roşie este un eveniment de marcă pentru pasionaţii de modelism care vin din toate colțurile țării ca să petreacă trei zile în „zgomotul”  aeromodelelor şi automodelelor off-road.

Citeşte şi Cea mai mare întâlnire de modelism din România la Râpa Roşie. Sute de aeromodele vor traversa cerul la „Fun to Fly”, ediţia a XIV-a

traseu pista biciclete Mamut Centrul distracţiilor pentru amatorii de plimbări sau momente pline de adrenalină în natură este dealul Mamut, la ieşire din oraşul Alba Iulia spre Miceşti. O plimbare cu bicicleta pe „mini-Transalpina”, un grătar în zona de picnic, o plimbare prin parcul dendrologic sau o „sesiune” în parcul de aventură sunt variante pentru cei care au aşteptat sărbătoarea de 1 mai ca să se relaxeze la început de sezon turistic.

La Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad”, taxa de acces este de 1 leu pentru copii şi 2 lei pentru adulţi. Minunea peisagistică a Transilvaniei, Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 19 de hectare, cu specii diverse de copaci, plante, flori şi faună, dispune de alei de promenadă, locuri de odihnă, podețe şi o parcare de 600 mp.

Citeşte şi FOTO | Parcul Dendrologic Alba Iulia: S-a deschis oficial „colțul de rai” de pe Valea Popii. Detalii despre accesul vizitatorilor

DSC_0059 În ceea ce priveşte zona de agrement situată lângă Parcul Dendrologic ”Dr. Ion Vlad”, pe dealul Mamut, sunt amenajate opt locuri de grătar, iar capacitatea terasei este de aproximativ 150 de locuri.

Cei care vor decide să petreacă o zi în mijlocul naturii vor trebui să aibă cărbunii pentru grătar, băuturile, dar şi apa, pentru a putea prepara mâncarea în condiţii optime.

Accesul este gratuit, între orele 9.00-21.00.

 

 

Citeşte şi ISU Alba: Reguli pentru picnic. Recomandări de la pompieri pentru prevenirea incendiiilor de vegetaţie şi pădure pe timpul ieşirilor la iarbă verde

DSC00694 Parcul de Aventură de pe dealul Mamut din Alba Iulia a fost redeschis din aprilie pentru iubitorii de sport şi adrenalină. Amplasat în cea mai frumoasă zonă împădurită din „Cealaltă Capitală”, parcul poate fi alegerea perfectă pentru petrecerea unor momente de relaxare atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

Parcul de Aventură este deschis zilnic între orele 11.00 şi 17.30, iar din luna iunie programul va fi extins până la ora 19.00.

 

 

 

foto barca sebes Începând cu data de 1 mai, cei care doresc se vor putea plimba cu barca pe lacul din centrul municipiului Sebeș.

Cei care doresc să se plimbe cu barca o pot face zilnic, între orele 12.00 și 19.00.

,,Vineri, sâmbătă și duminică, în 1,2 și 3 mai, vâslitul este gratis. Oricine se poate plimba jumătate de oră fără să plătească. Minorii sub 14 ani nu au voie decât însoțiți”, a transmis primarul Sebeșului, Adrian Alexandru Dancilă.

Citește și DISTRACŢIE de 1 mai la Sebeș: Plimbări cu barca, gratis, pe lacul din centrul municipiului. PROGRAM

Afis-folk-aprilie-2015-bunÎn acest weelend are loc Festivalul de Folk ”Zilele Tineretului” la Cugir, cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului. Organizatorii au decis să revină anul acesta la locaţia de pe Râul Mare, deoarece, în urma sondajelor de opinie făcute direct sau pe reţelele de socializare, tinerii au optat pentru zona Cabanei Mistreţu.

În ceea ce priveşte programul artistic, ca în fiecare an, organizatorii vor aduce la festival artişti şi trupe folk renumite cum ar fi Magda Puskas şi prietenii, Mike Godoroja & Blue Spirit, Marius Baţu şi Desperado.

Pe lângă aceste nume cunoscute ale muzicii folk, vor urca pe scenă tineri şi trupe locale, precum Cercul de Canto, Vali Iloae, Vasile Palfi, Grupul Aprentis, Star Dust, Millenium C, Amurg, Serenity și artiști invitați Adriana Andreica, Day One, Padre și Grupul Cetate, Arpi&Zip Band.

Cei care doresc să se bucure de această sărbătoare câmpenească pot urca spre Cabana Mistreţu cu mijloacele de trasnport în comun puse la dispoziţie de către organizatori, care vor circula din oră în oră, pe ruta stația Colegiului Național David Prodan – Cabana Mistreţu, începând cu ora 15.00.

Citește și 2-3 mai: Festivalul de Folk „Zilele Tineretului” de la Cugir. Competiţii sportive şi concerte de folk PROGRAMUL

mocanita1 În minivacanţa de 1 Mai, turiştii şi localnicii din Munţii Apuseni se pot bucura de o plimbare cu Mocăniţa. Asociaţia pentru Păstrarea Liniilor Ferate Înguste din România pune din nou pe şine, „bătrâna” Mocăniţa, în perioada 1-3 mai.

Cu toate că terasamentul din zona comunei Roşia Montană a fost distrus de necunoscuţi, compania care se ocupă de întreţinerea ei va găsi o variantă pentru cei care vor să se plimbe cu locomotiva cu abur, transmit reprezentanţii asociaţiei.

Preţul unui bilet variază în funcţie de staţia în care vor călătorii să se oprească.

Citește și În MINIVACANŢA de 1 MAI, Mocăniţa porneşte la drum pentru turişti, în zona Abrud – Cîmpeni. PROGRAM şi TARIFE

În județul Alba, locurile preferate de iubitorii de ieșiri „la iarbă verde” sunt zonele mai răcoroase din localitățile de munte – Ampoița, Râmeț, Rimetea-Buru sau pe malurile apelor: zona Cugir – Râul Mare, Râul Mic, Valea Sebeșului, Valea Mureşului și Valea Gălzii – Întregalde.

De asemenea, în minivacanţa de 1 Mai puteţi alege ofertele pensiunilor din Munţii Apuseni şi Munţii Sebeşului. Proprietarii vă aşteaptă cu meniuri tradiţionale şi drumeţii montane.

Festival şi distracţie la Rimetea

De asemenea, în perioada 1-3 mai, la Rimetea are loc Festivalul „Spiritfest 2015”. Participanţii la eveniment vor avea parte de parapantă, alpinism, ciclism, concursuri, concerte, petreceri cu DJ şi focuri de tabără până dimineaţa în fiecare colţ al Pietrei Secuiului. În cadrul festivalului se organizează şi un concurs de fotografie, pe două categorii – Sporturi de munte şi Rimtea. Fotografiile care primesc cele mai multe like-uri sunt premiate cuj cadouri în valoare de 200 de euro, iar cele mai bune „opere” vor fi expuse în Rimetea, în timpul festivalului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax