Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Minorul de 17 ani, reţinut pentru ţepe prin metoda “Accidentul”, a “colectat” 34.000 de lei din Alba

Publicat

politie transport

Tânărul de 17 ani, din judeţul Constanţa, reţinut luni de poliţiştii din Deva, a cauzat un prejudiciu de 34.000 de lei în dauna unor persoane din Alba Iulia. Astfel, a intrat şi în atenţia poliţiştilor din Alba.

Potrivit IPJ Alba, poliţiştii din Alba Iulia l-au identificat pe un tânăr de 17 ani, din judeţul Constanţa, ca persoană bănuită de comiterea a două fapte de înşelăciune şi a unei tentative de înşelăciune prin metoda „Accidentul”. Acesta se află în arestul IPJ Hunedoara, după ce, în 6 noiembrie, ar fi încercat să înşele şi două persoane din municipiul Deva.

Vezi şi Minor din Constanţa, REŢINUT pentru înşelăciuni prin metoda „Accidentul” în Alba şi alte judeţe

În 7 noiembrie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sprijiniţi de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Deva, l-au identificat pe un minor de 17 ani, din judeţul Constanţa, ca persoană bănuită de comiterea a două înşelăciuni şi a unei tentative de înşelăciune, prin metoda „Accidentul”, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de 34.000 lei, în dauna unor cetăţeni din municipiul Alba Iulia.

În perioada 4-6 noiembrie, tânărul ar fi primit suma totală de 34.000 lei, de la două persoane în vârstă din municipiul Alba Iulia, după ce acestea ar fi fost înşelate, prin intermediul telefonului. Păgubiţii au fost sunaţi, pe telefonul fix de către un individ care a pretins că este avocat şi care le-a spus că o rudă a lor a provocat un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane.

Victimelor le-au fost cerute sume mari de bani, necesare pentru a acoperi „cheltuielile de spitalizare a victimei”, iar la scurt timp, la locuinţa lor s-a prezentat minorul de 17 ani, acestuia fiindu-i înmânate sumele de bani pretinse.

Poliţiştii din Alba Iulia, continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracționale a minorului, identificarea eventualilor complici şi recuperarea prejudiciilor.

Pentru a nu deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune comisă prin acest mod de operare, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a fost implicată într-un accident rutier.

În cazul în care sunteţi contactat de persoane necunoscute şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, apelaţi de urgenţă numărul 112, pentru a cere sprijinul Poliţiei.

Pentru a împiedica „documentarea” infractorilor cu privire la familia dumneavoastră, vă recomandăm să fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact pe reţelele de socializare sau pe stradă, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle informaţii despre familie sau vecini, pentru a le folosi în comiterea unor infracţiuni.

Vezi şi Primele indicii în cazul ”Accidentul”, la Alba Iulia. Două țepe și zeci de tentative

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax