Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ministrul Apărării, despre cedarea CLĂDIRILOR ARMATEI din Cetatea Alba Carolina: ”Aştept scrisoarea și hotărârea CL”. Reacţia Primăriei

Publicat

mircea dusa Ceea ce împiedică procesul de cedare a clădirii cazarmei militare dezafectate, din zona Porții a III -a a Cetății Alba Carolina este scrisoarea pe care primarul Mircea Hava trebuie să o trimită către Ministerul Apărării, susţine ministrul Mircea Duşa. Prezent din nou la Alba Iulia, Dușa, a reamintit că este de acord să cedeze administrației locale Alba clădirea, doar că își păstrează condiția pe care i-a spus-o edilului Mircea Hava în 15 septembrie când a fost la Alba Iulia, și anume că dorește reabilitarea fațadei celeilalte clădiri în care se află batalionul.

UPDATE: Primarul Mircea Hava a transmis pentru Alba24 că hotărârea Consiliului Local Alba Iulia în acest sens a fost adoptată în şedinţa din septembrie 2014, documentele au fost trimise la minister, iar primăria a primit din partea MApN confirmarea primirii acestora, respectiv a scrisorii din partea edilului şi a hotărârii de CL. Confirmarea este datată în 20 octombrie 2014 cu nr. 76240.

„Încă o dată spun și să-i mai transmiteți și lui domnul Hava că numai pe la presă îmi transmite mesaje, că sunt de acord ca acea clădire care este dezafectată să o transferăm către administrația locală. Eu și în această dimineață am fost prin Cetate și este normal ca acea clădire să fie reabilitată, sunt de acord și am pus și eu condiții. Sunt de acord să vă transfer clădirea și voi reabilitați fațada la cealaltă clădire unde avem unitatea.

Depinde de domnul Hava. Când îmi trimite scrisoarea și hotărârea Consiliului municipal că este de acord cu transferul clădirii cu această condiție, să-mi reabiliteze clădirea în care am batalionul de geniu. Eu nu țin neapărat la o clădire de care în momentul de față nu avem nevoie și eu, ca fost primar și ca om care n-aș avea nicio tangență cu Cetatea Alba Iulia, eu spun că trebuie reabilitată acea clădire pentru a se încadra în ansamblul arhitectural al Cetății”, a spus ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa.

Acesta a reamintit că ”același lucru l-am spus și în septembrie, că sunt de acord să transferăm acea clădire, cu condiția ca primăria să-mi reabiliteze exteriorul, nu am cerut altceva, la clădirea unde rămâne unitatea, care este operativă. Și în condițiile de securitate și politico-militare din zona noastră, trebuie să ne gândim că trebuie să acordăm o atenție deosebită și unitățiilor militare, și de asta vă spuneam că nu sunt de acord cu afirmații de genu acesta a unor primari, că trebuie să plece armata din oraș”.

Reamintim că primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a solicitat de mai multe ori Ministerului Apărării Naţionale (MApN) să mute unitățile militare, ce funcționează încă în Cetatea Alba Carolina, la marginea orașului. În vară, primarul a declarat că va cere și desființarea depozitului de muniție ce există de peste 60 de ani „în mijlocul orașului”.

Citeşte şi Se ține DUȘA de cuvânt? Primăria Alba Iulia începe demersurile oficiale pentru obținerea CLĂDIRILOR ARMATEI din Cetatea Alba Carolina

Clădirile Unităţii Militare din zona Porţii a III-a a Cetăţii au fost cerute de reprezentanţii administraţiei locale în repetate rânduri armatei, însă, de fiecare dată, răspunsul primit a fost negativ, din considerente de interes naţional.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax