|

MIRCEA HAVA: De un timp, Primăria este locul în care oamenii sunt plătiți APROAPE cât trebuie

IMG_1149Luni, la festivitatea de deschidere a noului an universitar 2017 – 2018 de la Universitatea „1 Decembrie 1918”, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, edilul cu cel mai mare salariu din țară, le-a transmis studenților că angajaţii din administraţia locală sunt plătiţi acum „aproape cât merită”, îndemnându-i să aleagă o carieră în administrație.

„Veniți la Primărie. Nu râdeți, să știți că de un timp este locul în care oamenii sunt plătiți aproape la cât merită să primească. Este drept, 20 și ceva de ani au fost plătiți ca și o femeie de serviciu, dar acum lucrurile s-au întâmplat, s-au petrecut, păcat că după atâția ani, ca să fie plătiți la cât trebuie. Să știți că deja se poate discuta de o carieră a funcționarului public”, le-a spus primarul Mircea Hava, studenților prezenți la deschiderea anului universitar.

În orașul primarului cu cel mai mare salariu din România, consilierii locali au votat o hotărâre prin care s-au stabilit noile salarii din Primăria Alba Iulia. Proiectul de hotătâre a fost precedat de un raport de specialitate ambiguu și plin de greșeli gramaticale. De exemplu, se precizează în raport că ”începând cu anul 2023, salariile de bază, soldele de funcție/salariile de funcție și indemnizațiile de încadrare se stabilesc prin înmulțirea coeficienților prevăzuți în anexele nr. I-VIII cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată în vigoare”.

O altă ambiguitate: ”Inițial în salariile de bază propuse spre aprobare Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia și aprobate prin HCL nr. 224/24.07.2017, a fost inclus sporul pentru condiții periculoase sau vătămătoare iar din neânțelegere s-au listat anexele cu salariile diminuate cu 10%”.  O formulare deloc clară, din care nu se înțelege, la prima vedere, nimic. Ce este de înțeles, se înțelege însă din anexele hotătârii de consiliu: salariile unora dintre angajați ajung la peste 10.000 de lei lunar. De fapt, printr-o hotărâre anterioară, au fost aprobate salarii cu 10% mai mici, iar această hotârâre le corectează.

De exemplu, directorul executiv al Direcției Cheltuieli va avea un salariu de bază de 10.200 de lei. Aproape cât directorul executiv al Direcției Venituri (post ocupat temporar): 10.500  de lei. Un consilier al primarului va câștiga 7.500 de lei iar un consilier din compartimentul de organizare evenimente și promovare turistică va ajunge la 6.300 – 6.500 de lei. Managerul public va avea un salariu de bază de 7841 de lei, secretarul municipiului peste 9.300 de lei iar directorul executiv al Direcției Juridice de 10.200 de lei. Directorul direcției de cheltuieli va câștiga și el 10.200 de lei, iar un șef de serviciu de la ”Financiar” va avea 7.500 de lei.

Directorul executiv de la Direcția venituri va ajunge cu salariul la 10.500 de lei pe lună, iar șefii de birou de la Impozite și taxe locale și de la Constatare, Impunere persoane fizice, la 9.162 de lei fiecare. Un consilier sau un inspector de la Achiziții  vor câștiga lunar 7.000 de lei.

Salarii foarte bune sunt la Serviciul Proiecte Comunitare unde un consilier al managerului de proiect poate ajunge la un salariu de bază de 7850 de lei. La fel și la Serviciul Prognoze, Programe. Un inspector de la Compartimentul Bazin Olimpic va avea un salariu de 6.500 de lei, iar un muncitor mecanic de la același compartiment, 2.500 de lei.

Directorul executiv al Direcției de Asistență Socială va avea 8.110 lei. ”Doar” 7200 de lei va câștiga directorul Direcției Creșe.

Muncitorii, agenții de pază și alte categorii de angajați ai primăriei vor câștiga însă mult mai puțin: aproximativ 2.000 de lei.

Toate aceste sume reprezintă salarii brute, din care vor fi scăzute taxele.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=600145avatar Publicat de pe 2 octombrie 2017
Publicat în ACTUALITATE, ADMINISTRATIE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

2 comentarii pentru “MIRCEA HAVA: De un timp, Primăria este locul în care oamenii sunt plătiți APROAPE cât trebuie”

 1. Bravo! Asa si trebuie pentru ca sunt oameni cu studii superioare aproape toti. Si pretentiile catre primarie sunt mari. Atunci sa fie si salariile. Stam cu ocii de-acu pe functionatii care nu-si vor merita banii!!

 2. mihai viteza
  avatar

  dar oamenii care plătesc taxe sunt plătiți aproape Cum trebuie ?, în privat 80/ câștiga 1500 dar în primărie salarii de 6, 7 ori mai mari .O să avem taxe și impozite tot mai mari să plătim aproape cât trebuie funcționari plictisiți care dormiteaza pe scaune

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

 • ab2000: Curios cum multe din aceste doamne fac parte dintr-un anumit partid (ghici ciuperca care-i). Si mai curios...
 • Papura V.: ICCJ a admis sesizarea si a decis ca nu constituie infractiune conducerea pe drumurile publice a unui...
 • vara: Multumim din inima
 • roco: Se fura motorina din utilaje pe toate tronsoanele noii autostrazi in draci si nimeni nu ia nici o masura ! Cum...
 • Petru: Te-ai trezit si tu vorbind. Cand a fost Cosmeanu acolo, al cui era ANRE-UL asta. PNL cumva? Sau uitasi ca tu...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI