Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Mircea Hava şi Florin Roman participă la consultările interne din PNL, de la Bucureşti, după demisia lui Vasile Blaga de la conducerea partidului

Publicat

hava

hava roman Liberalii urmează să decidă sâmbătă, după consultări interne, ce se va întâmpla în partid după demisia copreşedintelui PNL Vasile Blaga din funcţia de conducere, respectiv cea de coordonator al campaniei electorale pentru parlamentare.

UPDATE: După şedinţa liderilor aripii democrat-liberale din PNL, decizia a fost ca Alina Gorghiu să fie, cel puţin temporar, preşedinte unic al PNL. Foştii lideri PDL au hotărât să renunţe la funcţia de copreşedinte care revenea grupului democrat-liberalilor, după demisia lui Vasile Blaga. Daniel Buda va avea împuternicire să semneze din partea PDL listele cu candidaţi pentru alegerile din 11 decembrie, ca prim-vicepreşedinte.

Fostul copreşedintele Vasile Blaga le-a transmis liderilor PDL că varianta cea mai bună, în acest moment, este ca Alina Gorghiu să rămână lider unic al partidului pentru a arăta unitate în pragul alegerilor.
Primarul Mircea Hava, liderul PNL Alba, dar şi Florin Roman (vicepreşedinte CJ Alba, în prezent lider al PNL Hunedoara) participă la discuţii, alături de lideri de organizaţii din ţară.

Potrivit lui Mircea Hava, propunerea sa va fi organizarea unui congres în cel mai scurt timp, prin care să fie ales preşedinte unic de la ambele grupări (fostul PDL şi PNL).

Florin Roman a declarat vineri, într-o conferinţă de presă PNL Alba, că va fi o decizie unanimă. “În acest sfârşit de săptămână ne clarificăm lucrurile într-un cadru intern. PNL Alba susţine ceea ce susţinem cu toţii, la nivel naţional, va fi o decizie unanimă. Ştim ce avem de făcut, că ne spune statutul, însă mai întâi avem discuţii interne în partid, cu toţi preşedinţii de organizaţii PNL”, a declarat, vineri, Florin Roman

De la ora 15.00 va avea loc o reuniune a vechiului for de conducere al PDL, iar la ora 18.00 se va desfășura ședința conducerii PNL cu liderii de filiale.

La finalul acestei reuniuni, se va anunța soluția care va fi supusă aprobării în Biroul Politic Național al PNL, care ar putea avea loc luni sau marți.

Aripa democrat-liberală din PNL se reuneşte, sâmbătă, la sediul central al partidului din Aleea Modrogan, pentru a analiza şi a supune la vot o propunere de copreşedinte în locul lui Vasile Blaga. Sunt mai multe tabere, inclusiv în interiorul fostului PDL, dar şi o opţiune a liberalilor, pentru păstrarea Alinei Gorghiu ca preşedinte unic, până după alegerile parlamentare, scrie news.ro.

Fostul lider PNL Vasile Blaga a declarat, sâmbătă, la sediul central al partidului, întrebat dacă va avea o propunere pentru funcţia de copreşedinte al partidului, că va avea şi el un punct de vedere în acest sens.

Fostul copreşedinte al PNL, Vasile Blaga a venit la prima oră a dimineţii la sediul partidului şi a plecat în jurul prânzului, împreună cu Mircea Hava. El a fost întrebat dacă va face vreo propuunere colegilor pentru funcţia de copreşedinte, răspunsul acestuia fiind: ”O să am şi eu un punct de vedere”.

Vicepreşedintele PNL Cezar Preda a declarat, sâmbătă, când a ajuns la sediul central al partidului, că cei din partid ar trebui să fie preocupaţi mai mult de ceea ce simte în acest moment Vasile Blaga. Întrebat despre formula rămânerii unui preşedinte unic, Cezar Preda a replicat: ”Nu e treaba vechilor liberali”.

Mai mulţi lideri ai fostului PDL au fost vehiculaţi în aceste zile ca potenţiali înlocuitori ai lui Vasile Blaga: liderul de la Arad, Gheorghe Falcă, prim-vicepreşedinţii Cătălin Predoiu, Adriana Săftoiu şi Gheorghe Flutur, dar şi europarlamentarul Daniel Buda.

Alegerea va ţine cont de susţinerea pe care aceştia o au în teritoriu. În plus, un cuvânt important îl va avea Vasile Blaga, fostul lider al PDL, care a anunţat că, deşi rămâne membru simplu în partid, doreşte să contribuie la păstrarea unităţii echipei liberale.

După anunţul lui Vasile Blaga că demisionează de la conducerea PNL, democrat-liberalii din partid au început o cursă contra cronometru pentru găsirea înlocuitorului în fruntea partidului.

Aceştia invocă articoul 160 din Statutul noului PNL, care prevede că actuala conducere a partidului este bicefală. Şi atrag atenţia că orice modificare a Statutului presupune convocarea Convenţiei Naţionale, care ar duce la conflicte în interiorul partidului, între cele două aripi, dar şi la ieşirea din logica de campanie electorală, care ar trebui să îi preocupe pe toţi liderii de filiale, în această perioadă de precampanie, potrivit news.ro.

În plus, potrivit acestora, există riscul ca orice modificare la Statut, în absenţa înregistrării la Tribunal, să fie atacată, în campania electorală, devenind o vulnerabilitate pentru partid, la alegerile parlamentare.

Vasile Blaga a demisionat miercuri, 28 septembrie, din funcția de copreședinte al Partidului Național Liberal și coordonator al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.Reamintim că DNA a dispus în cazul său urmărirea penală pentru trafic de influenţă, având ca scop obţinerea de „bani pentru partid”. A fost pus sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Vezi şi UPDATE: Vasile Blaga, sub control judiciar, într-un dosar de corupţie. Este urmărit penal de DNA, pentru trafic de influenţă. A demisionat de la conducerea PNL

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax