Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mircea Hava: Sistemul de taxare în Cetatea Alba Carolina, o investiție fără rost. Bariera de acces, ”o piedică în calea celor care vor să intre”, va fi mutată

Publicat

bariera intrare cetate Sistemul de taxare din Cetatea Alba Carolina, care începând de luni, 23 februarie, va fi funcţional, este considerat de primarul municipiului Alba Iulia o investiție fără rost. Tariful de 2 lei pe oră, cu TVA inclus, pentru un loc de parcare în Cetatea Alba Carolina, ”nu merită oboseala” iar bariera de acces este ”o piedică în calea celor care vor să intre”, spune primarul Mircea Hava.

Consilierii locali au votat în ședința ordinară de vineri, 20 februarie, modificarea Hotărârii nr. 214/2014 a Consiliului local privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a sistemului de parcare cu plată în Cetatea Alba Carolina. Prin hotărâre este specificat tariful de 2 lei pe oră, cu TVA inclus, pentru un loc de parcare în Cetatea Alba Carolina.

Prezent la ședința Consiliului Local, primarul Mircea Hava a precizat că se dorește mutarea barierei de acces, motivând faptul că ”la 2 lei din care scoți TVA” nu merită și în plus, aceasta ”este o piedică în calea celor care vor să intre” în Cetate. Totodată, primarul a precizat că vor avea loc discuții pentru găsirea unor soluții.

”Încercăm să vedem, tot «săpând», studiind, cred că o să o mutăm de acolo în altă parte, pentru că la 2 lei din care scoți TVA nu are niciun rost. Nu merită nici măcar să ne obosim. O să ne gândim, o să ne întâlnim să discutăm foarte bine. Acea barieră este o piedică în calea celor care vor să intre acolo. Este drept că se poate face altceva. Deocamdată îi dăm drumul să vedem cum merge. Eu vă spun sincer, s-ar putea să greșesc, dar nu cred că va fi un lucru bun pentru Cetate”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Referitor la problema nuntașilor care doresc să ajungă cu mașinile în ”inima” Cetății, ridicată de consilierul local PSD Vasile Crișan, primarul Mircea Hava a precizat că ”cel de la barieră știe când se duce vornicul la el”, lucrurile fiind rezolvate.

Sistemul de plată pentru parcarea în Cetatea Alba Carolina va funcționa începând din 23 februarie. Timp de o săptămână, personalul tehnic va verifica capacitățile de funcționare a echipamentului de acces montat, respectiv recunoașterea cartelelor magnetice distribuite riveranilor și celor care desfășoară activități constant în interiorul cetății, eliberarea tichetelor de acces, modul de încasare al fluxului de numerar.

Citește și: OFICIAL: Din 23 februarie va FUNCŢIONA sistemul de taxare în Cetatea Alba Carolina. O săptămână bariera de acces în zonă este în probe

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. Simona

    sâmbătă, 21.02.2015 at 21:51

    Si cum ramane cu studentii de la universitate, care sunt nevoiti sa vina cu masina proprie, din alte localitati (si nu suntem putini)? Vom lasa masina in parcarea de la hotel Cetate? Inteligenta miscare, zau!

    • Studentu'

      sâmbătă, 21.02.2015 at 23:27

      …săracii de voi…ati intra cu mașina pana in sala de curs de ați putea…

  2. mutza

    duminică, 22.02.2015 at 10:35

    Sa stii, Simona, ca parintii si bunicii nostri numai cu masina mergeau la scoli si o parcau chiar in usa de la intrare.

  3. cristi

    duminică, 22.02.2015 at 12:42

    Eu propun finantarea, in totalitate, a transportului public local din fondurile publice si interzicerea accesului cu autoturisme pe diferite tronsoane/zone din municipiu in functie de cat polueaza fiecare

  4. cristi

    duminică, 22.02.2015 at 12:56

    Ar fi interesant ca acesti consilieri sa se gandeasca si la proiecte in favoarea cetatenilor?
    De ce nu isi voteaza si taxa pentru a intra in apartamentul lor?
    platiti voi 2 lei pentru a intra in casa voastra.
    Rusine
    Faceti lucrari din taxele si impozitele luate de la cetateni ca apoi sa plateasca tot ei taxa de acces
    pai nu sunteti voi hoti la faza asta?
    La fel cu locurile de parcare. De ce nu sunt lasate fara taxa?
    cine a platit pentru realizarea lor?
    Da Hava sa stii ca nu primaria, cum esti tu obisnuit sa spui
    Cetatenii au platit
    mai lasati dracu taxele puse deamp^^^^

  5. Mihaela

    duminică, 22.02.2015 at 14:28

    Nu inteleg de ce atata agitatie pentru 2 lei .
    Orice obiectiv turistic ce are parcare , aceasta este cu plata .
    Daca esti student , inseamna ca nu ai bani sa mergi cu masina.
    Mai faceti si miscare .

  6. Cristian

    luni, 23.02.2015 at 09:08

    „Saracii” studenti, ce necaz s-a abatut pe capul lor, auzi acolo, sa nu mai poti tu sa te duci cu masina pana in sala de curs daca s-ar putea, sa te dai mare in fata amaratilor care nu au posibilitatea sa-si cumpere una, dar care si chiar mergand pe jos constientizeaza faptul ca facultatea este totusi unitate de invatamant, nu targ auto!!! MAI SI INVATATI !!! Mersul pe jos, face piciorul frumos. Stiai asta, Simona?

  7. Lunetistul

    luni, 23.02.2015 at 09:44

    In orice tara civilizata te duci, intr-un obiectiv tuistic asa cum este Cetatea Alba Carolina, n-ai avea acces cu masina, nici macar platind. Si-acolo nu mai comentezi, respecti regula si gata. Numai aici ne-am invatat sa negociem si sa incercam sa „tratam” orice nimic.”Ne-am invatat” sa ne dam fundul jos din masina, doar in dormitor, al naibii domnie.Doar trebuie sa „fim vazuti” din ce „limuzina” coboram, sa cada pipitele pe spate. Este-o vorba foarte adevarata…….”domnia si prostia se platesc”. Dar sunt stupefiat de faptul ca acele bariere au facut parte dintr-un proiect care-a costat bani, indiferent de unde-au venit acei bani, un proiect care-a fost aprobat inclusiv de mesterul Hava…………..iar acum spune ca este inutil? Oare cate proiecte inutile mai sunt prin orasul asta, la care s-au cheltuit banii publici sau fondurile europene.Daca nu aveti capacitatea sa va dati seama initial ca este inutil, ce cautati in cladirea aia care decide cheltuielile locale, domnilor? Repet…….indiferent de unde vin banii, a fost un proiect aprobat in primarie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax