Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Mocăniţa” restaurată ajunge la Alba Iulia. Va fi punct de atracţie turistică în oraş. Vezi imagini

Publicat

Seria atracțiilor turistice din Alba Iulia va fi completată cu rezultatul unui proiect iniţiat de consilierii locali, care au votat, în iulie 2011, pentru repunerea în folosință a vechii „Mocănițe”, care a circulat prin Alba Iulia în anii `70-`80. În câteva zile, locomotiva „Mocăniţei” va ajunge la Alba Iulia, de la Uzinele „16 februarie” din Cluj, unde a fost restaurată.

Locomotiva care a fost restaurată a fost găsită la Gurahonț, în județul Arad, unde, potrivit declaraţiilor primarului Mircea Hava de anul trecut, „de 18 ani stătea numai în ploaie”. Tot atunci, edilul menţiona că „Mocănița nu va circula şi va fi expusă cel mai probabil în zona parcului de joacă din Centru, de pe strada Nicolae Bălcescu, vizavi de sediul <Electrica>, acolo unde mai demult era gara mică”.

În Alba Iulia, au existat două locomotive cu aburi numite 01 și 02. Locomotiva găsită la Arad este 01, iar, din precizările administraţiei locale, mocănița 02 nu ar mai exista, fiind topită demult.

„Mocănița” trecea prin mijlocul oraşului Alba Iulia și a fost o prezență îndrăgită, chiar un simbol pentru albaiulieni. Celebra „Mocăniță”, trenul cu aburi pe linie îngustă făcea legătura între Alba Iulia și Zlatna. A circulat până în anii 80.

Vă prezentăm imagini cu „Mocăniţa” înainte şi după restaurare, făcute publice pe contul de Facebook al Municipiului Alba Iulia:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Morar Mircea

    luni, 20.02.2012 at 16:53

    Cred ca ” Mocanita” ar fi mai bine protejata si mai mult admirata undeva in santurile cetatii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax