|

Lucrări fără spor la modernizarea căilor ferate din România . În Alba, pentru 33 de kilometri, între Vințu și Coșlariu, se lucrează de șase ani

cale ferataLucrările de modernizare la calea ferată înaintează greu. Doar pe un segment din judeţul Alba, se lucrează de şase ani şi încă nu sunt garanţii că şantierul va fi gata în acest an.

La 33 de kilometri de cale ferată, între localităţile Vinţu de Jos şi Coşlariu din judeţul Alba, italienii de la Pizzarotti lucrează de șase ani şi nu sunt garanţii că muncitorii vor termina anul acesta treaba. Italienii au gata mai puţin de 80% din lucrare.

Șanse ca viteza trenului să crească până la finalul lunii decembrie la 160 de kilometri la oră au mai puțin de 40 de kilometri de cale ferată, mai exact, segmentul dintre Coşlariu şi Micăsasa.

Lucrările de modernizare pentru alţi aproape 100 de kilometri ar urma să se termine anul viitor. Chiar şi aşa, călătoria cu trenul din Capitală spre Curtici, adică până la graniţa cu Ungaria, nu se va scurta cu mult.

Sunt tronsoane întregi unde reabilitarea căii ferate nici nu a început.

De exemplu, pentru modernizarea a încă 78 kilometri de şină, scoşi la licitaţie din 2014, abia s-au semnat contractele. S-au pierdut TREI ani din cauza contestaţiilor.

„Este evident că nu poţi să conteşti dreptul unei companii, care a pierdut, să conteste în justiţie, dar dacă câştigă peste 7 ani, perioada bugetară s-a terminat. Cred că acest lucru ţine clar de legislaţia naţională. Cred că ar trebui să avem cum este în Polonia 6 luni, maxim 6 luni, ca să decidă justiţia care este compania câştigătoare. Acest lucru este absolut necesar”, declara la 11 iulie Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională.

Valoarea proiectelor de modernizare a căii ferate între Sighişoara şi Curtici sare de 12,5 miliarde de lei. 85% din bani vin de la Bruxelles.

sursa: digi24.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=583750avatar Publicat de pe 16 iulie 2017 şi actualizat pe 17 iulie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Un comentariu pentru “Lucrări fără spor la modernizarea căilor ferate din România . În Alba, pentru 33 de kilometri, între Vințu și Coșlariu, se lucrează de șase ani”

  1. Foarte frumos, bine ca au castigat acesti italeni impressa pizarotti si lotul 1 din autostrada sebes turda, cel mai intarziat.
    Sa vedem pana cand o sa se faca si acolo 6 ani si lucrarile o sa fie tot la 80% cate licitatii o sa mai castige si in cate locuri o sa isi mai bata joc.

    Ne meritam soarta, nu invatam nimic din greseli.

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Chris: Baaaa, cum sa aiba salariile astea?Este INCREDIBIL!!Ce fac ei ca sa primeasca banii astia?Nu pot sa cred!! De...
  • vitan sandu: Pai nu vedeti ce moaca de urangutan are!? De fapt, cred ca am jignit maimuta: scuze, madamme!
  • om: Buna treaba!
  • privat: Salarii de multinationala pentru niste angajati de multe ori incompetenti, de cele mai multe ori sfidatori cu...
  • vitan sandu: Da, si ca sa sustina aceste salarii, sa vedeti ce impozite o sa platim incepand cu 2018!

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI