Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Modernizări şi schimbări administrative la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba. Buget de 7 milioane lei de la CJ pentru 2012

Publicat

Lucrările de modernizare şi dotare a Spitalului Judeţean Alba începute în urmă cu un an continuă şi în 2012. Administraţia judeţeană alocă 7 milioane lei în acest scop şi are ca obiective principale reparaţii capitale ale Secţiei de Oncologie şi ATI şi dotarea Spitalului Judeţean cu aparatura necesară efectuării analizelor RMN. De asemenea, compartimentul de Oftalmologie va deveni secţie, prin dotarea cu aparatură, astfel încât aici să se poată realiza şi operaţii. În plus, autorităţile au afirmat intenţionează să readucă policlinica în spaţiile spitalului, pentru ca medicii să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze între alte locaţii. Astfel, se va începe mansardarea şi modernizarea actualei clădiri.

Din cei 7 milioane lei disponibili pentru sănătate la nivel de judeţ, 6 milioane lei vor fi investiţi în construcţie, modernizare şi dotare cu aparatură, iar restul de 1 milion vor fi dedicaţi întreţinerii bunurilor existente. Din bugetul pentru investiţii, 400.000 lei vor fi alocaţi pentru reparaţia capitală a Secţiei de Oncologie şi 300.000 lei pentru lucrări de reparaţie capitală a secţiei ATI ale Spitalului Judeţean Alba.

Primul loc pe lista investiţiilor prioritare în sănătate este ocupat de dotarea Spitalului cu aparatura necesară efectuării analizelor RMN. Pentru aceasta, se alocă 720.000 lei, sumă care nu este suficientă acoperirii în întregime a costurilor, însă aparatura va fi achiziţionată în leasing, iar restul cheltuielilor va fi achitat pe parcurs.

Investiţiile se concentrează deja pe ridicarea Oftalmologiei la rangul de secţie: aici se va amenaja o sală de operaţii, dotată cu aparatura necesară, dintre care o mare parte a fost deja adusă. Operaţiile vor fi efectuate de medici specialişti, din Cluj Napoca sau Târgu Mureş.

În urma sugestiilor medicilor, administraţia locală a hotărât să înceapă anul acesta demersurile pentru mutarea policlinicii, care în prezent se află pe strada Muşeţelului, în incinta Spitalului Judeţean, pentru facilitarea şi îmbunătăţirea condiţiilor în care medicii îşi desfăşoară activitatea. Pentru aceasta, se vor demara lucrări de construcţie şi mansardare a actualei clădiri a Spitalului Judeţean, precum şi modernizarea întregii clădiri şi reparaţia capitală a celor 4 lifturi existente. Din suma totală alocată sănătăţii, 350.000 lei sunt prevăzuţi pentru modernizarea lifturilor.

În plus, se intenţionează modernizarea întregii clădiri a secţiei de Boli Infecţioase.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax