Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Modest, dar generos: Un pensionar din Alba Iulia și-a donat economiile pentru ca mai mulți copii nevoiași să înceapă frumos noul an școlar

Publicat

YouTube video

Generozitatea nu are nicio legătură cu grosimea portmoneului. A arătat-o din nou, vineri, un pensionar din Alba, care, din puținul pe care îl are, le-a făcut câteva cadouri unor copii nevoiași din Alba Iulia, înainte de începerea noului an școlar. Aceasta nu este prima dată în care el le-a adus copiilor câteva zâmbete și bucurii: de Paști, 10 familii nevoiașe au avut mese mai îmbelșugate în urma unei donații din partea aceluiași domn.

Câteva familii din Alba Iulia își vor trimite copii la școală cu haine și pantofi noi, mulțumită gestului total lipsit de interes al vârstnicului albaiulian, care a donat suma de 3.000 lei Serviciului de Asistență Socială al Primăriei Alba Iulia. Din acești bani, au fost achiziționate haine și dulciuri pentru copiii unor familiii beneficiare de ajutor social, selectate de către directoarea Delia Cristescu pe un criteriu clar: familii care își trimit copiii la școală.

Bărbatul are 88 de ani, iar în tinerețe a lucrat în mai multe domenii: agricultură, industrie și armată. El este un prieten mai vechi al copiilor din familii defavorizate din Alba Iulia, cu care petrece timp uneori și cărora le spune povești cu mesaje motivaționale. Vineri, unul dintre copilași le-a împărtășit și celorlalți o astfel de istorioară, în care „nenea a spus că cine nu lucra bine trebuia să spele șosetele murdare ale colegilor”.

„Aceste lucruri pot fi oferite de oricine, de autorități sau de oameni obișnuiți, celor care încearcă să se încadreze în societate, învață meserii, ca să poată lucra, să își câștige existența și să fie în rând cu oamenii mari”, a spus cel care le-a dăruit copiilor câteva obiecte folositoare.

Pentru a-i mulțumi în mod public pentru exemplul pe care l-a dat autorităților și tuturor oamenilor care ar putea să aducă multe bucurii celor care nu și le permit, reprezentanții Serviciului Social al primăriei au invitat și presa la eveniment.

Vedeți mai jos câteva imagini:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Lie Lie ciocarlie

    vineri, 13.09.2013 at 20:53

    Sa ii dea D-zeu multa sanatate!! din pacate in zilele noastre mai rar asa ceva…

  2. cineva

    vineri, 13.09.2013 at 21:54

    Felicitari domnului si multa sanatate iar copilasilor sa le fie de folos cele primite

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax