Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Modificarea legii privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului, aprobată de Senat. Plafon maxim majorat

Publicat

mama si copilulSenatul a adoptat marți proiectul de lege prin care mamele care aleg concediu de doi ani pentru creșterea copilului vor beneficia de o indemnizație cu plafon maxim majorat de la 1.200 de lei la 3.400 de lei pentru primele 12 luni.

Propunerea legislativă vizează modificarea art. 2 alin. 3 din OUG 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor.

Senatorul PNL Mariana Câmpeanu a explicat că a fost eliminată o discriminare care exista între mamele care optau să stea în concediu de creștere a copilului un an și cele care stăteau doi ani.

„Cine opta pentru primul an primea 600 lei minim sau 3.400 lei maximum, iar cine opta și pentru al doilea an primea (n.r. în primul an) 600 de lei minimum sau 1.200 de lei maximum. Cel care opta pentru doi ani primea numai 1.200 de lei maxim și era o nedreptate, discriminare. Și am spus: cine optează pentru unul sau doi ani trebuie să primească la fel în primul an — între 600 de lei și 3.400 de lei, indiferent de opțiune. Acum vor primi la fel, indiferent cum optează. Este o eliminare a unei discriminări, dar este o picătură într-un pahar cu apă, pentru că sunt foarte puține mame care au dreptul la 3.400 de lei și optează pentru doi ani. În general se întorc la carieră pentru că au venituri mari”, a afirmat Câmpeanu.

Citeşte şi Indemnizaţia pentru creşterea copilului în 2016. Noutăţi, condiţiile de acordare şi actele necesare

Ea a propus să nu mai existe nicio discriminare și de la început mamele să primească o indemnizație de creștere a copilului în funcție de veniturile avute — 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni.

Proiectul, aprobat de Senat în calitate de primă Cameră sesizată cu 99 voturi ”pentru” și 6 abțineri, va intra în dezbaterea Camerei Deputaților cu rol decizional în acest caz.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax