Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Modificări Codul Rutier: Sancţiuni mai mari pentru şoferii care nu opresc la semnalele poliţiştilor rutieri

Publicat

Un proiect legislativ depus la Parlament prevede modificări în Codul Rutier și sancţiuni mai dure pentru cei care nu opresc la semnalele poliţiştilor rutieri. Aceşti şoferi riscă să rămână fără carnet pentru o perioadă de 90 de zile.

Iniţiatorii susţin că aceste propuneri sunt necesare în contextul în care au fost foarte multe situaţii în care şoferii nu au oprit la semnalele poliţiştilor, iar oamenii legii au fost nevoiţi să îi urmărească şi să îi oprească inclusive prin utilizarea focurilor de armă.

“Deseori, şoferii profită de orele târzii, de lipsa radarelor şi de numărul redus de echipaje de poliţie pe timpul nopţii pentru a participa la curse ilegale cu maşini şi motociclete modificate extensiv pentru a creşte puterea şi a atinge viteze foarte mari”, explică iniţiatorii,

Legislaţia actual prevede 4-5 puncte de amendă şi ridicarea carnetului de conducere pentru 30 de zile, pentru neoprirea la semnalul Poliţiei.

Potrivit proiectului, perioada va fi majorată la 90 de zile, plus sancţionarea cu 9-20 de puncte de amendă.

sursa: romaniatv.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax