Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Modificări în programul de transport STP. Rute anulate sau extinse, aprobate în şedinţa CL Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat, marţi, modificări în programul de transport STP. Societatea a transmis o solicitare transmisă către AIDA-TL prin care solicită acordul de menţinere a unor curse, care au ultimele staţii în afara oraşului. Solicitările au fost făcute de mai mulţi cetăţeni. De asemenea, mai specifică şi faptul că vor fi făcute modificări în programul de circulaţie, la cerinţa societăţilor Apulum, IPEC SRL, VCST Automotive. În şedinţa Consiliului local de marţi, s-a votat împuternicirea primarului Mircea Hava pentru aprobarea în cadrul Adunării Generale a AIDA-TL a actualizării programului de transport.

Directorul AIDA TL, Dorin Nistor a motivat că, din moment ce vor fi introduse trasee suplimentare, iar alte curse au fost anulate, cheltuielile cu transportul public nu vor scădea, pentru că „dorinţa a fost să compensăm, să avem un serviciu mai bun şi să răspundem solicitărilor cetăţenilor”.

„Aş începe în ceea ce priveşte anulările, şi vreau să vă răspund că dorinţa dumneavoastră a fost să găsim soluţii pentru a diminua cheltuielile. Povestea cu menţinerea sau evoluţia cheltuielilor pe tot ceea ce înseamnă transportul local, nu cred că există cineva care poate să îşi asume nişte cifre exacte. Pentru a reduce cheltuielile, am venit şi am solicitat la un autobuz cu capacitate mare să trecem la un autobuz de capacitate minimă. De la autobuzele 103, care mergeau spre Pâclişa şi concomitent în cartierul Recea, 103 R, să râmânem doar cu 103 R, astfel încât să nu mai meargă un autobuz şi celălalt. Concomitent, există şi alte rute care trebuie introduse din necesitate, gen cel de la Sews, pentru că s-a modernizat intrarea în oraş şi s-a făcut acest sens giratoriu, astfel încât autobuzul când iasă de la Sews nu poate să o ia la stânga, trebuie să o ia la dreapta şi să facă sensul giratoriu, astfel că traseul s-a prelungit cu 1 km, iar asta înseamnă costuri suplimentare. Sunt porţiuni în care cresc costurile şi zone în care scad”, a declarat directorul AIDA – TL, Dorin Nistor, prezent la şedinţa de CL.

Potrivit documentaţiei prezentate consilierilor, societatea Apulum solicită suplimentarea de curse, IPEC SRL doreşte schimbarea staţiei de îmbarcare/debarcare, iar VCST Automotive, înfiinţarea unei linii de autobuz plus suplimentarea progresivă cu numărul de angajaţi. Suplimentările de curse au fost solicitate în principal către zona Ampoi – Ambient – Gemina, care apare în proiect ca fiind o „zonă cu dezvoltare economică şi modificări de locaţii în ultima perioadă”.

„Pentru menţinerea cheltuielilor la acelaşi nivel, în perioada aprilie – iulie 2013, am procedat la monitorizarea anumitor curse, iar acolo unde s-a constatat că numărul de călători s-a redus sau există alte linii care preia călătorii respectivi, am anulat cursele respective, am scurtat traseul sau se efectuează cu autobuze de capacitate mică”, mai scrie în cererea către AIDA-TL Alba Iulia.

În total, s-a propus anularea a 41 de curse pe motiv că „se suprapun cu alte trasee apropiate”. De asemenea, unele trasee vor fi scurtate pentru reducerea dizlocărilor şi sunt suplimentate unele curse la solicitarea cetăţenilor sau agenţilor economici. Pentru toate aceste modificări, STP a solicitat şi obţinut aprobarea Consiliului Local.

Vezi în VIDEO ce argumente mai aduce directorul AIDA-TL, Dorin Nistor privind modificarea şi anularea anumitor curse.

Mai jos puteţi vedea care sunt liniile propuse să fie păstrate pe rutele STP, dar şi liniile al căror program a fost modificat sau anulat:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: UPDATE: Şedinţă ordinară la Consiliul Local Alba Iulia, cu 20 de puncte pe ordinea de zi şi cinci suplimentare. Vezi proiectele aprobate | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax