Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Modificări în structura Spitalului Judeţean Alba: Se deschide compartiment pentru boli cronice la Zlatna, cu 12 paturi

Publicat

spital zlatna Începe procedura pentru deschiderea compartimentului extern al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, la Zlatna, pentru boli cronice. Acesta va avea 12 paturi, care vor fi redistribuite în structura spitalului, de la secţii la care indicele de adresabilitate este mai scăzut. Trei dintre aceste paturi vor fi „tăiate” din schema spitalului, la secţia de pediatrie.

Consiliul Judeţean Alba va avea de aprobat în şedinţa de joi încuviințarea cererii adresate Ministerului Sănătății în vederea obţinerii avizului de modificare a structurii organizatorice a Spitalului Judeţean de Urgență Alba Iulia. Se propune reducerea numărului de paturi la unele secții, înființarea în cadrul structurii organizatorice a unui compartiment independent de Cronici în orașul Zlatna (în locația fostului Spital Orășenesc Zlatna) și transformarea Compartimentului de Prevenire și Combatere a Infecțiilor Nosocomiale în Serviciul de Prevenire și Combatere a Infecțiilor Nosocomiale.

Spitalul de Boli Cronice din Zlatna, cu o capacitate de 40 de paturi, a fost închis în 1 aprilie 2011, prin hotărâre de guvern, alături de spitalele din Ocna Mureş şi Baia de Arieş, pe fondul reducerilor de cheltuieli bugetare. A fost transformat în cămin pentru persoane vârstnice. Anul următor, autorităţile locale anunţau că va fi transformat în secţie externă a spitalului judeţean, cu 25 de paturi. În 2016, este încă la faza de proiect.

Vezi şi Managerul Spitalului Judeţean Alba: Centrul de sănătate de la Ocna Mureş ar putea fi deschis până la 1 mai. Planuri pentru secţie externă la Zlatna

Referitor la spitalele care au fost închise în județul Alba, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Nicoleta Coşarcă, a declarat în februarie că se încearcă rezolvarea problemei și la Zlatna, prin realizarea unei secții externe pentru tratarea bolnavilor cronici.

„Eu cred că și pacienții din Zlatna merită să aibă câteva paturi de boli cronice. Încercăm să organizăm un compartiment de boli cronice. Noi am identificat în vechea clădire a spitalului o zonă la etajul 1 unde s-ar putea face așa ceva. Calea este un pic mai lungă, pentru că trebuie să punem la punct modificarea de structură organizatorică și planurile pentru așa ceva”, a mai declarat Nicoleta Coșarcă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax