Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Modificări la intrarea în magistratură: Nu vor mai fi procurori sau judecători mai tineri de 30 de ani

Publicat

tribunal

instanta judecata Printre modificările în legile justiţiei anunţate miercuri de ministrul Tudorel Toader se află prevederea prin care un candidat nu va putea da examen la Institutul Naţional al Magistraturii, dacă are sub 30 de ani. Astfel, nu vor mai fi judecători sau procurori mai tineri de 30 de ani.

Vezi şi UPDATE: Legile Justiției, vizate de schimbări. Ministrul Tudorel Toader a prezentat modificările propuse

“Admiterea la Institutul National al Magistraturii: În multe ţări din lume, această demnitate de magistrat, care decide în raport cu soarta unui om, presupune ştiinţă de carte pe de o parte, dar mai presupune în plus şi o maturitate, o experienţă de viaţă, o capacitate a magistratului de a înţelege mecanismele vieţii sociale. În multe ţări, nu se încredinţează puterea judecătoreasca unui tânar de 24-25 de ani, cât are când termină INM.

Eu sunt la catedră de 27 de ani. Am mers pe absolut toate treptele. Ca ministru, trebuie să mă poziţionez între tinerii care aspira la statutul de magistrat, exigentele statului de drept şi cetăţean.

Prin urmare, propunem ca la INM candidaţii să aibă vârsta minima de 30 de ani şi o experienţă în profesiile juridice de cel puţin 5 ani. Avem foarte multe profesii juridice, ţara nu are nevoie numai de procurori şi judecători, ci şi de consilieri juridici, notari, avocaţi, executori judecătoreşti”, a spus ministrul.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax