Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Modificări la SKATEPARK-ul de 600.000 euro ce se amenajează în Cetatea Alba Carolina. Spațiul de ”joacă” se micșorează

Publicat

skatepark alba iulia proiect În şedinţa de vineri a Consiliului Local Alba Iulia se propune modificarea Planului Urbanistic de Detaliu privind amenajarea spaţiului skateparc în Cetatea Alba Carolina, în şanţul contragărzii Bastionului Sfânta Elisabeta. Reamintim că de lucrările la acest obiectiv se ocupă firma General Game Sântimbru – ce are acționari comuni cu Grup Corint SRL – care a câștigat toate contractele de amenajare a Cetății Alba Carolina.

Contractul a fost semnat cu primăria în septembrie, iar firma a început proiectarea spaţiului. Lucrările sunt estimate să dureze cinci luni, iar valoarea contractului este de 2,8 milioane lei cu TVA.

Citeşte şi FOTO: SKATE PARC în Cetatea Alba Carolina. Contractul de 600.000 de euro, câștigat de General Game – una dintre firmele lui Dan Sabău

Acum în atenţia consilierilor intră o documentaţie de modificare a Planului Urbanistic de Detaliu pentru skate parc ce propune modificări de suprafeţe, „în urma studiului aprofundat în etapa elaborării proiectului tehnic şi de execuţie”.

(P)  Adidasi și ghete pentru skate  pe FashionSport.ro.  Peste 40.000 de articole sport pentru femei, bărbați și copii. Branduri mari: Nike, Adidas, Puma, Dunlop, Slazenger, Lee Cooper, Karrimor, Everlast etc. Reduceri mari în fiecare zi.

Terenul vizat este situat în vecinătatea terenurilor de tenis de câmp Club Sportiv Mova şi a terenului de minifotbal Capital Plus SRL.

În varianta iniţială, terenul propus pentru amenajare-mobilare platformă skate a fost de 1.016 mp, iar acum se propune o suprafaţă de 990 mp.

Terenul aferent zonei de protecţie faţă de zidurile fortificate pentru amenajări spaţii verzi şi accese este de 852 mp (din care alei piatră naturală 268 mp, gradene 63 mp, zone verzi – jardiniere 124 mp şi zona de protecţie a contragărzii Bastionului Sfânta Elisabeta 394 mp).

Se propune acum 1.219 mp de teren aferent zonei de protecţie, din care 132 mp gradene publice, borfuri, alei acces gradene, 698 mp zone verzi amenajate şi 389 mp circulaţii pietonale, plus 524 mp refuncţionalizare spaţii contragarda Bastionului Sf. Elisabeta pentru spaţii administrative, vestiare, grupuri sanitare, ceea ce majorează suprafaţa studiată la 2.733 mp (2.209 mp şi 524 mp zona contragardă).

Potrivit documentaţiei de proiect, restudierea PUD este motivată de reglementarea diferenţelor de nivel rezultate din aplicarea nivelului iniţial de călcare şi apviment în relaţia cu contragarda, rezolvarea decalakelor de nivel ale cotelor de sistematizare aplicate de amenajările existente în vecinătate (circa 1 metru), deschiderea circulaţiei pietonale între cele două şanţuri prin contragardă şi rezolvarea spaţiilor anexe tip vestiare şi grupuri sanitare pentru a elimina construcţiile parazitare supraterane propuse (de exemplu grupuri sanitare ecologice).

În documentaţie se mai aminteşte că amplasamentul luat în studiu pentru amenajarea unui skate parc este zona de est a fortificaţiei de tip Vauban din Alba Iulia şi că soluţia propusă ţine seama de proiectele de punere în valoare a zonei fortificaţiei prin realizarea de legături şi trasee de vizitare a fortificaţiei şi de cele de restaurare a spaţiilor şi a zidurilor.

Soluţia de organizare a skate parc-ului propune o realizare terasată a amenajării şi o zonă de protecţie a contragărzii de 4,8 m, fiind făcută astfel o trecere gradată de la nivelul sistemului pietonal-auto de pe latura estică a amenajării spre zidul fortificaţiei şi lăsând un culoar de organizare a viitoarelor lucrări de restaurare a zidurilor.

Amenajarea skate parc a fost aprobată iniţiat prin HCL nr. 182/ din mai 2012, în Cetatea Alba Carolina, Contragarda Bastionului Sf. Elisabeta.

La ansamblul urban de tip skate parc vor avea acces atât albaiulienii cât şi turiştii, în principal iubitori ai sporturilor pe role, skateboard sau biciclete. Cuprinde diverse structuri prefabricate, alei, gradene placate cu piatră, jardiniere, zone verzi, sistem de iluminat şi mobilier urban.

Obiectivul de bază (skate parc-ul) se va desfăşura pe o suprafaţă variat accidentată, terasată, cu plan înclinat, având în dotare rampe şi balustrade specifice pentru sportul cu role, skateboard sau bmx. Faţă de cota accesului pietonal din latura de est a Cetăţii se vor înregistra diferenţe de nivel de la – 1,20 m până la – 2,50 m.

Contractul semnat pentru skate parc cu această companie prevede lucrări de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie în valoare determinată de 2.814.136,15 lei (cu TVA) raportat la o valoare estimată iniţial de proiectant în studiul de fezabilitate de 3.302.653 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. iulian

    marți, 28.10.2014 at 20:50

    Oare cu 600000 Euro nu se putea face ceva mai folositor pentru oras? Skatrpark-ul acesta nu e, oare, o aiureala?

    • @iulian

      miercuri, 29.10.2014 at 15:00

      Asa m-am saturat de expresiile astea de genul „nu se putea face ceva mai folositor cu banii aia”…Spune si tu care sunt necesitatile alea spre care se pot duce banii respectivi. De comentat suntem buni. Preferi ca tinerii aia sa stea prin baruri ori in casa la calculator sau sa faca ceva sanatos pentru ei? Daca eu nu mai sunt de varsta leaganelor si toboganelor asta nu inseamna ca nu trebuie sa avem locuri de joaca pentru copii. Sunt destui tineri care vor folosi skatepark-ul, odata ce vor avea si locul special amenajat pentru asa ceva.

  2. iulia

    miercuri, 29.10.2014 at 03:45

    Sa va stea skate park-ul in gat, dragi autoritati locale! Va bateti joc de banii nostri, doar pentru inca un contract cu „para’ndarat”. Este jenant sa dai 600.000 de euro ( + proiectarea!) pe un skatepark cand in tot orasul sunt 2 locuri de joaca pentru copii, si alea pline de rahati de caini. Sa nu mai vorbesc ca din nou cheltuiti sume enorme pentru a ajunge la celebrul „nivel de calcare” , total inutil, plimband sute de camioane de pamant pe bani grei dintr-o parte in alta a Cetatii.

    • Unul din ei

      joi, 08.01.2015 at 19:17

      Sa iti stea tie in gat banii, dai tu un ban pe acest proiect? Acest parc a fost promis de cam 3 ani aproape 4 si am asteptat mult si cred ca e momentu sa inceapa lucrarile. Avem si noi nevoie de un spatiu unde putem sa practicam acest sport la fel cum este nevoie si la fotbal sau la alte sporturi de genu. Si daca vin la tine in fata la bloc/casa te plangi ca fac galagie.
      Asa ca nu mai bate atat din gura degeaba ca sunt sigur ca esti o batrana infecta ca toate cele care ma alunga ca fac galagie la ei pe strada si ai grija pe cine faci rahati de caini. Si unde sunt cele 2 locuri de joaca pentru noi? cred ca nu vezi bine asa ca taci din gura aia ca imputi pe aici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax