Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Modificări privind Taxa pe valoare adăugată

Publicat

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba informează asupra modificărilor aduse Titlului VI „Taxa pe valoare adăugată”. Conform unei ordonanţe de Urgenţă publicată în Monitorul Oficial, începând cu 1 ianuarie 2011 s-a introdus posibilitatea de a solicita scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA, în vederea aplicării regimului special de scutire.

Potrivit noilor prevederi, persoana impozabilă înregistrată în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul Fiscal, care, în cursul unui an calendaristic, nu depăşeşte plafonul de scutire de taxă (cifra de afaceri sub 35.000 euro, echivalent în lei la data aderării) poate solicita până la data de 20 ianuarie a anului următor scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA, în vederea aplicării regimului special de scutire.

Anularea înregistrării în scopuri de TVA va fi valabilă din prima zi a lunii următoare celei în care s-a solicitat scoaterea din evidenţă, respectiv din data de 1 februarie. Persoanele impozabile care au solicitat scoaterea din evidenţă în termenul şi condiţiile de mai sus au obligaţia să depună decontul de taxă prevăzut la art. 156 ind. 2 din Codul fiscal, pentru operaţiunile realizate în cursul lunii ianuarie, până la data de 25 februarie inclusiv.
În ultimul decont depus, persoana impozabilă are obligaţia să evidenţieze valoarea rezultată ca urmare a efectuării tuturor ajustărilor de taxă pentru stocuri de bunuri mobile, mijloace fixe amortizabile, bunuri imobile, conform Titlului VI al Codului fiscal.
Dacă, ulterior scoaterii din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA, persoana impozabilă realizează în cursul unui an calendaristic o cifră de afaceri mai mare sau egală cu plafonul de scutire, are obligaţia să se înregistreze în scopuri de TVA şi să-şi exercite dreptul de a efectua ajustările de taxă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax