Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Modificările din structura Guvernului. Cioloş: „Am creat Ministerul Consultării Publice, expresie a obiectivului de deschidere spre societatea civilă”

Publicat

dacian ciolos Premierul Dacian Cioloș s-a referit la modificări în organizarea ministerelor ce vor fi aprobate joi de Executiv. Noul minister al Consultării Publice și Dialogului Civic este astfel o expresie a obiectivului de deschidere spre societatea civilă și de dezbatere publică, de consultare publică pe marile proiecte ale Guvernul, potrivit premierului.

„Vom adopta ordonanță privind organizarea ministerelor în urma deciziei Parlamentului privind instalarea acestui Guvern. Sunt câteva modificări în structura unor ministere. Cred că sunt doar cinci ministere care au fost afectate de mici reorganizări, mai ales pe partea economică. Avem în structura Guvernului un nou minister. Partea de dialog social în structura acestui Guvern a trecut în coordonarea doamnei ministru al Muncii, dar rămâne ca un obiectiv important și prioritar pentru Guvern dialogul social cu patronatele, cu sindicatele, însă am creat un nou minister al Consultării Publice și Dialogului Civic tocmai ca expresie a obiectivului pe care acest Guvern și l-a stabilit, de deschidere spre societatea civilă și de dezbatere publică, de consultare publică pe marile proiecte ale Guvernului”, a anunțat premierul, joi, la Palatul Victoria, la începutul primei ședințe a noului Cabinet.

Vezi şi VOT de încredere în Parlament pentru Cabinetul Cioloş şi programul de guvernare. LISTA finală a miniştrilor

Cioloș a precizat că Violeta Alexandru este responsabilă pentru această nouă structură și i-a cerut ca în termenul cel mai scurt să vină cu o propunere de organizare a acestui minister pentru a stabili „cât mai repede platformele de comunicare și de schimburi de idei cu diferitele organizații din societatea civilă”.

„Când vorbesc de societatea civilă, nu mă refer doar la ONG-uri, ci la societatea civilă în sens larg. Știu că sunt diferite forme de organizare sectorială care au idei, care vor să ne transmită idei. Sigur, vom avea și structuri de consultare pe partea economică, unde vreau să păstrăm legătura cu mediul de afaceri pentru a infuza idei privind proiecte de dezvoltare economică pe care le putem avea în vedere în perioada imediat următoare. Dar, dincolo de aceste contacte (…), care sunt firești, aș vrea ca și restul societății să aibă canale de comunicare cu acest Guvern”, a explicat Cioloș.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax