Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Modificările propuse de Colegiul Medicilor Alba în regulamentul de muncă, organizarea și efectuarea gărzilor medicilor, introduse în noul draft al Ministerului Sănătăți

Publicat

reteta retete medici medic

reteta retete medici medic În luna mai a acestui an, Colegiul Medicilor Alba a efectuat un demers legal, o plângere prealabilă, prin care a solicitat Ministerului Sănătății modificarea Ordinului nr. 870/2004 prin care s-a aprobat Regulamentul privind timpul de muncă, organizarea și efectuarea gărzilor în unitățile publice din sectorul sanitar.

Principala modificare cerută a fost referitoare la art. 42, care prevedea faptul că orele de gardă nu erau considerate ore suplimentare și nici nu constituiau vechime în muncă sau în specialitate.

„Ne bucurăm să vă anunțăm că, în draft-ul propus de Ministerul Sănătății, acest articol a fost schimbat radical, iar odată cu publicarea în Monitorul Oficial a noilor modificări art. 42 nu va mai contraveni Codului muncii. Draft-ul propus pentru modificarea OMS 870/2004 a fost afișat pe site-ul Ministerului Sănătății și supus consultării publice, în vederea asigurării transparenței procesului legislativ.

Colegiul Medicilor Alba a profitat de această ocazie pentru a face și alte propuneri de modificare a acestui ordin. Documentul trimis Ministerului include și sugestii ale medicilor din județ” au transmis reprezentanții Colegiului Medicilor Alba.

PROPUNERILE Colegiului Medicilor Alba.

VEZI Ordinul pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind timpul de muncă, organizarea şi efectuarea gărzilor în unităţile publice din sectorul sanitar, aprobat prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 870/2004.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax