Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

MOST WANTED de Alba 2017: Zeci de INFRACTORI daţi în urmărire generală. Câţi dintre ei au fost prinşi şi pentru ce sunt cercetaţi

Publicat

politie

duba politie 2016 a fost un an aglomerat şi pentru poliţiştii din Alba. Au participat la acţiuni de amploare, pentru destructurarea unor reţele organizate de infractori, au prins hoţi şi au deschis dosare penale în mai multe cazuri de fapte comise cu violenţă. Şi, în continuare, au înregistrate cazuri de persoane date în urmărire, fie pentru comiterea unor infracţiuni, fie după ce au dispărut fără urmă de la domicilii.

Vezi şi CRIMELE anului 2016 care au zguduit județul Alba: CUȚITUL, arma cu care s-au săvârșit cele mai multe infracțiuni cu violență

La sfârşitul anului 2016, în evidenţa IPJ Alba se aflau 117 persoane date în urmărire naţională. 72 aveau mandate de executare a pedepsei închisorii, două aveau mandate de arestare preventivă, alte două erau urmărite la nivel european pentru arestare, iar două aveau sentinţe de internare în centre speciale de reeducare pentru minori. De asemenea, 37 dintre persoanele de pe listele IPJ Alba erau dispărute de la domiciliu. Din statistica totală, 71 de persoane erau date în urmărire şi la nivel internaţional.

Comparativ, la începutul anului trecut, situaţia era următoarea: 117 de persoane urmărite naţional (acelaşi număr), dintre care 69 cu mandat de executare a pedepsei închisorii, cinci cu mandate de arestare preventivă, două cu mandat european de arestare, două cu sentinţe de internare în centre speciale de reeducare pentru minori şi 39 de persoane dispărute. Din numărul total, 112 erau urmărite şi la nivel internaţional. În 2015, erau doar 51 astfel de cazuri.

Pe parcursul anului 2016, a fost dispusă măsura urmăririi naţionale faţă de 150 persoane, potrivit datelor IPJ Alba, dintre care 45 pentru sustragerea de la executarea pedepsei cu închisoarea, 6 pentru sustragerea de la executarea unor mandate de arestare preventivă, trei posesoare a unor sentinţe penale de internare în şcoli speciale şi 96 de persoane dispărute.

Totodată, pentru 47 persoane a fost solicitată măsura urmăririi internaţionale. Despre aceştia se deţin date şi informaţii că au părăsit România, având mandate de executare a pedepsei cu închisoarea sau de arestare preventivă.

Tot în 2016, a fost revocată urmărirea naţională faţă de 150 persoane.

Pe site-ul IGPR la secţiunea „Most Wanted” /Persoane urmărite, sunt anunţuri de urmărire generală pentru:

piclisan PÎCLIŞAN CLAUDIU-GHEORGHE (43 ani, din comuna Vinţu de Jos, judeţul Alba) – urmărit național şi internațional pentru mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Alba, pentru proxenetism

 

 

 

 

 

hanches raul pricu HANCHEŞ RAUL-NICOLAE, zis PRICU (39 de ani, din Alba Iulia, judeţul Alba) – urmărit naţional şi internaţional pentru: mandat de arestare preventivă emis de Tribunalul Alba, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism, şantaj şi mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Curtea de Apel Bucureşti pentru trafic de persoane, proxenetism, şantaj.

 

 

 

 

anghel ANGHEL NICOLAE-CIPRIAN (28 ani, din Teiuş, judeţul Alba) – urmărit naţional, posesorul unui mandat european de arestare, emis de Curtea de Apel Alba Iulia, pentru omor şi tâlhărie în Italia.

 

 

 

 

 

stoica beniamin STOICA BENIAMIN (30 de ani, din Alba Iulia) – fost Radu Stoica, mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru proxenetism

 

 

 

 

 

ponivescu PONIVESCU ANTON-FLAVIU zis MAMI (39 ani, din Cugir, judeţul Alba) – urmărit naţional şi internaţional pentru mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Alba, pentru tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri

 

 

 

 

 

reut REUŢ MIHAI GHEORGHE (61 de ani, domiciliat în Alba Iulia) – urmărit naţional – mandat de executare a pedepsei cu închisoarea (4,6 ani)

 

 

 

 

 

gaitan GAITAN ADRIAN (47 de ani, născut în Sebeş, domiciliat în Braşov) – trei mandate de executarea a pedepsei cu închisoarea pentru înşelăciune; condamnat în total la 8,6 ani pentru emitere CEC-uri fără acoperire; prejudiciu de aproximativ 150 milioane lei.

 

 

 

 

 

macavei MACAVEI IOANA (45 de ani, născută în Alba Iulia, domiciliată în Oradea; 1,65 m, ochii verzi, păr blond, ten deschis, constitutie slabă) – dată în urmărire cu mandate de executare a pedepsei cu închisoarea pentru infracţiuni la regimul stupefiantelor; condamnată la 4 ani şi 6 luni închisoare: în perioada anilor 2000-2001, a cumpărat pentru consumul propriu şi a vândut droguri.

 

 

 

 

 

serban anton ŞERBAN ANTON (60 de ani, Alba Iulia; 1,65 – 1,70 m, astenic) – urmărit general, cu mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru înşelăciune; condamnat la 3,8 ani de închisoare.

 

 

 

 

 

În ceea ce priveşte persoanele dispărute sau plecate voluntar, la începutul anului 2016 Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba avea în evidenţă 39 de astfel de persoane, din care 3 minori (la data dispariţiei), despre care se deţin date certe că s-au înecat.

La sfârşitul anului 2016 au mai rămas în evidenţă 37 de persoane dispărute sau plecate voluntar.

Infractori prinşi de IPJ Alba – câteva exemple:

În 7 martie 2016, poliţiştii din Alba l-au reţinut pe un tânăr de 28 de ani din Cugir, cu mandat european de arestare. Era acuzat de furturi şi înşelăciuni în Germania, fapte pentru care riscă până la 15 ani de închisoare.

Citeşte Tânăr din Cugir, acuzat de furt şi înşelăciune în Germania, prins de poliţişti. Are mandat european de arestare şi riscă până la 15 ani de închisoare

În 12 mai 2016, poliţiştii IPJ Alba l-au reţinut pe un cetăţean grec, la Crăciunelu de Jos, lângă Blaj. Era dat în urmărire internaţională pentru tentativă de omor în Germania. Bărbatul, de 55 de ani, avea mandat european de arestare, emis de autorităţile germane. Ar fi fost implicat într-un conflict produs în 5 mai, lângă Frankfurt, în care au fost folosite arme de foc. A fost acuzat de tentativă de omor asupra mai multor persoane.

Vezi şi FOTO: Cetăţean grec, urmărit internaţional pentru tentativă de omor în Germania, prins lângă Blaj. A folosit armă de foc într-un conflict, în zona Frankfurt

În 5 iunie, a fost reţinut un bărbat în vârstă de 52 de ani din localitatea Bălcaciu. Avea mandat european de arestare emis în Italia, pentru furt şi era dat în urmărire internaţională. L-au reperat poliţiştii din Jidvei.

Citeşte şi Bărbat din Bălcaciu, cu mandat european de arestare pentru furt, prins de poliţiştii din Jidvei. Va fi predat autorităţilor din Italia

În 11 noiembrie 2016, poliţiştii din Alba au pus în executare un mandat european de arestare emis pe numele unei tinere în vârstă de 27 de ani din comuna Sântimbru, căutată de autorităţile judiciare germane pentru infracţiuni contra patrimoniului şi fals. Avea mandat european de arestare.

Citeşte şi Tânără de 27 de ani din Sântimbru, urmărită de autoritățile germane, prinsă de polițiștii din Alba. A comis 7 infracțiuni contra patrimoniului şi fals

În 17 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba l-au depistat şi reţinut pe un tânăr de 28 de ani, condamnat acum patru ani, la închisoare cu executare în Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”. A fost reţinut pe baza unui mandat european de arestare, fiind cercetat de autorităţile din Franţa, pentru furt.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax