Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Moțiunea de cenzură a fost respinsă. Grindeanu: „Trebuie să ne asumăm în continuare guvernarea acestei țări”

Publicat

senat Moţiunea de cenzură iniţiată de senatori PNL şi USR a fost respinsă, miercuri, în Ăarlament, astfel că Guvernul Grindeanu rîmâne în funcţie. Au fost 161 de voturi favorabile, opt împotrivă și 33 de voturi nule. PSD, ALDE și UDMR s-au abținut de la vot. Minoritățile naționale nu au avut o poziție coordonată, așa că fiecare parlamentar a votat cum a dorit. Pentru adoptarea moțiunii erau necesare 233 de voturi.

Dacă toți parlamentarii PNL, PMP și USR ar fi votat în favoarea moțiunii, ar fi fost 168 de voturi favorabile. Pentru adoptarea moțiunii ar fi fost nevoie de 233 de voturi.

Premierul Sorin Grindeanu, precum si ceilalti lideri ai partidelor parlamentare, au sustinut discursuri politice, iar votul a avut loc dupa aproximativ doua ore de dezbateri.

„Am considerat ca prim-ministru că e nevoie de mai multă dezbatere, de dialog, iar cel mai bun loc ca acest lucru să se întâmple este aici, în Parlament. Îmi doresc ca la aceeași masă să stea juriști, parlamentari. Guvernul va susține în continuare lupta împotriva corupției și consolidarea statului de drept. Vă promit că se va pune accent mai mult pe dialog.

Avem o datorie față de încrederea populară și trebuie să ne asumăm în continuare guvernarea acestei țări”, a transmis Grindeanu.

„Această moțiune de cenzură este o sancțiune politică la adresa unui comportament inacceptabil. <Noaptea, ca hoții> a devenit sloganul acestui guvern. Ați uitat de oameni, de cei mulți. Ați abandonat prioritățile țării și v-ați închis noaptea în Palatul Victoriei pentru a da legi care să vă salveze”, a declarat Raluca Turcan.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax