Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Muntean Bianca din Alba Iulia este câștigătoarea concursului „Idei de dezvoltare a turismului în Alba” organizat de Alba24 și Agenția ”Vacanța”

Publicat

Bianca Cristina Muntean, o tânără din Alba Iulia este fericita câștigătoare a concursului de idei organizat de Alba24.ro și Agenția Vacanța. Bianca va pleca în luna iulie într-un sejur, pentru două peroane, de șapte zile pe Riviera Olimpului, în stațiunea Paralia Katerini din Grecia.

VIDEO: Câștigătorul concursului „Idei de dezvoltare a turismului în Alba”. Premiul, o excursie de două persoane în GRECIA

În urma tragerii la sorț care a avut loc luni de la ora 17.00 la sediul Agenției Vacanța din Alba Mall, Bianca Cristina a fost extrasă ca fiind câștigătoarea concursului de idei desfășurat în perioada 31 martie-31 aprilie pe pagina ziarului Alba24.ro.

Bianca Muntean, este o tânără de 21 de ani din Alba Iulia, studentă la Facultatea de Științe Economice  și Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca.  Bianca spune că nu se aștepta să câștige acest concurs și că întrebarea „Cum poți dezvolta turismul în Alba”  i s-a potrivit de minune deoarece este în anul trei la Economia Comerțului Turismului și Serviciilor. Bianca ne-a mărturisit că va pleca în excursie cu iubitul ei.

„Un turist va dori să viziteze un loc atunci când îl poate asocia cu o poveste, cu o legendă. Iar Alba abundă de astfel de poveștiri și dacă trebuie, le putem și crea. Important este să avem legenda, asta este ceea ce trebuie promovat, povestea din spatele „lucrărilor”. Se poate crea o campanie de branding în care sunt scoase în evidență cele mai reprezentative locuri de vizitat, personalități, agrement etc. Nu trebuie să ne bazam doar pe turismul urban, turismul rural este la fel de interesant pentru turiștii care doresc să redescopere tradițiile și meșteșugurile specifice zonei. Toate acestea trebuie promovate la târguri și expoziții naționale și internaționale .” este idea Biancăi de promovare a județului Alba.

Alți 39 de cititori și-au exprimat ideile de promovare a turismului în Alba.

De exemplu Bogdan Chiorean spune că „Părerea mea este că ar trebui mult mai multa implicare pentru a promova județul, cetatea atât național cât și internațional deoarece nu se știe foarte multe lucruri despre cetate și modul cum a fost restaurată. Ar trebui create mai multe cafenele,terase pentru a atrage turiștii și mai multe spații verzi deoarece peste tot avem numai pavaje”.

„Suntem o țară, un oraș cu oameni individualiști în care e foarte greu să miști ceva și să formezi o comunitate care nu doar face ceva împreună ci devine și o grupare de forte cu un scop în sine. Ar trebui să avem agenții de turism care fac incoming. Un site activ care să promoveze permanent concursuri având ca premiu un sejur aici, cu manifestări care să îmbrace destinația într-o poveste. Dar mai ales un ghid pentru operatorii de obiective turistice și nu numai: cum să te comporți în fața turiștilor.” Acesta este propunerea Laurei F. Alexandrina.

Chez Anna este de părere că „Cetatea arată splendid. Următorul pas ar putea fi așa:

Magazine atelier cu specific românesc gen : atelier de olărit , brodat , sculpată în lemn și nu doar atât. Ateliere din care să se poată cumpăra produse lucrate manual autentice cu valoare , magazine care să poată fi vizitate și care să ofere vizitatorilor posibilitatea de a încerca și ei meșteșugul. Aș vrea să reînviem meșteșugurile din perioada medievală. Activitățile lipsesc în cadrul cetăți după părerea mea”.

Acestea sunt doar o mică pare din părerile albaiulienilor despre promovarea orașului Alba Iulia și a județului Alba. Toate ideile vor fi trimise la Consiliul Județean și la primăriile din județ și astfel poate vom reuși să contribuim la dezvoltarea turismului în Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax